Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europarlamentar: Rezoluția PE - un pas formal al UE, care mai poate fi oprit

cristian busoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, consideră că rezoluția pe care o votează Parlamentul European vizând urgentarea procedurii de retragere a Marii Britanii din UE reprezintă un semnal politic important privind faptul că UE își asumă plecarea Marii Britanii.

Rezoluția PE este o primă decizie politică formală care semnalează că Marea Britanie nu poate să întrețină incertitudinea ca pe o pârghie de negociere în raport cu UE, este de părere europarlamentarul.

Marea Britanie, reacție FERMĂ privind un NOU REFERENDUM

Ezitarea politicienilor britanici de a face pasul pentru formalizarea rezultatului referendumului este cel mai prost și cel mai costisitor scenariu și pentru UE și pentru UK, potrivit lui Cristian Bușoi, pentru că nu face decât să accentueze instabilitatea și să crească pierderile economice.

Efectul BREXIT: Lovitură din plin pentru britanci. Anunțul a fost făcut astăzi

„David Cameron trebuie ori să asume politic că nu ține cont de rezultatul referendumului - și atunci decide, eventual printr-un acord politic mai larg, să țină Marea Britanie în UE, ori decide începerea discuțiilor formale pentru retragerea Marii Britanii”, spune Bușoi.

„O problema politică majoră pentru Marea Britanie este efectul de domino al desprinderii de UE, care va alimente tendința de despărțire a celorlalte componente ale Regatului. Astfel, dacă vor merge înainte cu ruperea Marii Britanii de UE, populiștii ca Nigel Farrage sau Boris Johnson - inclusiv premierul Cameron, prin alunecările sale populiste și ezitarea asumării unei decizii - vor vedea nu că Uniunea Europeană devine istorie, ci chiar Marea Britanie riscă să devină istorie prin desprinderea Scoției și a Irlandei de Nord de Regatul Unit”, subliniază europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.