Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Franţa: Candidaţi-surpriză pe listele formaţiunii lui Emmanuel Macron

rfi.fr
alegeri franta

O femeie fostă toreador, un matematician de renume, o femeie pilot de avion de vânătoare: partidul de centru al noului preşedinte francez, Emmanuel Macron, a învestit pentru alegerile parlamentare mai mulţi candidaţi atipici, unii fără niciun fel de experienţă politică, transmite AFP preluat de agerpres

Pentru a-l înfrunta înfrunta pe unul dintre liderii de extremă dreaptă, actualul deputat al Frontului Naţional Gilbert Collard, în circumscripţia acestuia din sudul Franţei, formaţiunea "La Republique en Marche" a optat pentru fosta vedetă a coridelor călare Marie Sara, 52 de ani. 

Se anunţă "o luptă frumoasă", a prezis Marie Sara, fostă soţie a tenismanului francez Henri Leconte, într-o declaraţie pentru AFP. "Sunt obişnuită să cobor în arenă, este un adversar redutabil. Am decis să candidez pentru ca el să nu fie reales", a menţionat ea. 

Deţinător al Medaliei Fields - considerată Premiul Nobel pentru matematică -, matematicianul Cédric Villani a fost învestit la periferia Parisului. Acest om de ştiinţă în vârstă de 43 de ani cu alură de dandy, purtând plete şi lavalieră de mătase, a semnat la 1 mai un apel adresat comunităţii ştiinţifice pentru a-l vota pe Emmanuel Macron la turul al doilea al prezidenţialelor din Franţa în dauna şefei Frontului Naţional, Marine Le Pen, pentru "a bara drumul celui mai rău". 

Marion Buchet (35 de ani), învestită în departamentul Meurthe-et-Moselle (est), este pilot de vânătoare în aviaţia militară. În paralel, tânăra şi-a reluat în 2016 studiile de drept la Universitatea Panthéon-Sorbonne din Paris. 

Lista mai cuprinde doi foşti judecători de instrucţie specializaţi în lupta împotriva corupţiei, Eric Halphen şi Laurence Vichnievsky, o fostă ecologistă înscrisă la centriştii lui Macron. 

Mai obişnuit cu sfera politicii, Gaspard Gantzer, consilier pe probleme de comunicare al preşedintelui în exerciţiu, François Hollande, a fost învestit în departamentul Ille-et-Villaine (Britania). În vârstă de 37 de ani, Gantzer a fost coleg cu Emmanuel Macron la ENA (Şcoala Normală de Administraţie), prestigioasă instituţie de învăţământ superior din Franţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.