Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FUZIONEAZĂ PNL cu PMP? Raluca Turcan face MARELE ANUNȚ

Raluca Turcan nou

Partidul Naţional Liberal va "strânge rândurile" cu acei parlamentari care sunt dispuşi "să separe apele" în România şi să fie de partea democraţiei şi a statului de drept, a declarat miercuri preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, care a anunţat că formaţiunea sa depune moţiune de cenzură, după modificarea legislaţiei penale de către Guvern.

"Cred că ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în România separă apele, separă oamenii politici. Este ca o hârtie de turnesol, putem vedea exact cine apără statul de drept, integritatea în funcţia publică, respectul faţă de lege. Dacă sunt parlamentari dispuşi să separe apele în România, să se pună de partea justiţiei, a statului de drept şi a democraţiei, noi vom dialoga şi vom strânge rândurile cu ei. Miza este mult prea importantă, este legată de cetăţenii acestei ţări, nu mai este de un scop politic în care să ducem o bătălie internă politic. Vorbim despre România, vorbim despre viitorul copiilor noştri, vorbim despre locul pe care România îl va avea în interiorul Uniunii Europene, alături de nişte parteneri faţă de care ne-am asumat angajamente. Aceste fapte ne decredibilizează, scad încrederea în mediul de afaceri, vulnerabilizează instituţiile statului. Lovitura este mult mai profundă, mult mai la temelia statului democratic românesc, decât o dezbatere între partidele politice", a afirmat Raluca Turcan, la finalul şedinţei Comisiei de reunificare a PNL.

Citește și: SCENE ȘOCANTE într-o casă din Brașov: ORORILE unui pensionar asupra fiicei minore a fostei sale concubine

Întrebată dacă ia în calcul o fuziune a PNL cu PMP, ea a negat. "Nu am discutat în momentul de faţă aşa ceva, am discutat strângerea semnăturilor pentru moţiunea de cenzură. (...) Urmează să mă întâlnesc şi cu Eugen Tomac şi cu Nicuşor Dan şi să strângem un număr cât mai mare de parlamentari pentru depunerea acestei moţiuni de cenzură", a spus Turcan.

De asemenea, întrebată dacă se doreşte şi semnătura lui Traian Băsescu pe textul moţiunii de cenzură, ea a răspuns că nu este nevoie de acest lucru. "Avem semnături suficiente împreună cu USR, avem, de asemenea, disponibilitatea unor colegi din PMP să susţină această moţiune de cenzură", a arătat Raluca Turcan.

Citește și: BOMBĂ Ce urma să i se întâmple lui Kim Kardashian la Paris: Declarațiile șocante ale unui jefuitor

La rândul său, deputatul liberal Gigel Ştirbu a precizat că PNL va avea în perioada următoare şedinţe de grupuri reunite în care se vor lua decizii. Potrivit acestuia, PNL se va comporta ca un veritabil partid de opoziţie.

"În perioada imediat următoare, începând cu ziua de astăzi, vom avea şedinţe de grupuri reunite, unde vom lua anumite decizii. (...) În ceea ce priveşte o eventuală fuziune, există organisme statutare ale partidului, o fuziune nu se face de astăzi pe mâine. În altă ordine de idei, suntem într-o situaţie excepţională şi ca atare PNL se va comporta ca un veritabil partid de opoziţie", a adăugat deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.