Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Maior se implică și el în legile justiției: Ce condiții crede că ar trebui să îndeplinească

maior sua

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, marţi, referitor la modificările la legile justiţiei, că întotdeauna sunt discuţii când este vorba de teme sensibile, important fiind ca orice schimbare să ducă la eficientizarea sistemului şi la un grad de independenţă clar asigurat pentru magistraţi.

"Întotdeauna sunt discuţii, poate unele cu caracter subiectiv, în momentul în care se dezbate o temă atât de sensibilă cum este cea a justiţiei. Important e ca orice schimbare să ducă la eficientizarea sistemului, la un grad de independenţă clar asigurat pentru magistraţii din sistemul judecătoresc şi acest lucru va fi înţeles peste tot. Comunicarea este importantă cu partenerii noştri. Este o chestiune care ţine de propria noastră suveranitate, dar care ţine şi de interesul nostru, inclusiv din punct de vedere al domeniului economic pe care l-a amintit foarte bine domnul Dragnea", a precizat George Maior la Digi24.

Citește și: Mircea Badea a tras lozul cel mare! Cât a căștigat la pariuri în urma meciului Halep-Șarapova

El a spus că este necesară o comunicare onestă cu partenerii iar aceştia vor înţelege dacă e necesară o schimbare într-un anumit domeniu.

"Cred că este în interesul nostru să fim clari când producem o dezbatere, să fim bine pregătiţi în a duce acea dezbatere, să nu fim confuzi din punct de vedere al intenţiilor politice care stau în spatele acestei dezbateri şi să comunicăm onest cu partenerii, pentru că vor înţelege dacă este necesară o schimbare într-un anumit domeniu. Şi este necesară. Până la urmă, spre exemplu, în domeniul acesta al justiţiei, trebuie puse în concordanţă cu anumite decizii ale Curţii Constituţionale multe elemente din Codurile Penale, de Procedură. Nimeni nu are ce să reproşeze unui stat suveran că îşi pune şi de drept în concordanţă legislaţia cu decizii ale CCR, de exemplu", a susţinut Maior.

Citește și: Becali are concurență mare! Cine este femeia care bagă milioane în echipa sa și vrea să o învingă pe FCSB .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.