Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Hans Klemm: Îi încurajez cu fermitate pe toţi prietenii şi colegii să vină în vizită la Târgu Jiu

hans klemm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, s-a arătat impresionat de oraşul Târgu-Jiu, pe care l-a vizitat săptămâna trecută, loc care i-a adus aminte de Constantin Brâncuşi. "Îi încurajez cu fermitate pe toţi prietenii, colegii şi rudele mele să vină în vizită la Târgu-Jiu, dacă nu au ajuns deja. Veţi fi absolut uimiţi", spune diplomatul american, într-o înregistrare video publicată joi pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei SUA, conform Agerpres.

Ambasadorul a făcut, săptămâna trecută, o călătorie în Oltenia şi Muntenia. La Târgu-Jiu, el s-a întâlnit cu autorităţi locale şi a vizitat şi celebrul Ansamblu Brâncuşi din oraş, arată Ambasada SUA. "Desigur, nu am ratat ocazia de a vizita această capodoperă, lucrarea lui Constantin Brâncuşi, ansamblul dedicat eroilor din Primul Război Mondial", mărturiseşte ambasadorul, în filmul postat pe Facebook.

El a vorbit despre personalitatea artistului român. "Brâncuşi este binecunoscut în Statele Unite ale Americii, în parte datorită expoziţiei sale din 1913. Procesul său faimos împotriva Statelor Unite ale Americii a dus la stabilirea definiţiei unei opere de artă în procedurile vamale", a adăugat Klemm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.