Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelianul căutat de justiţia din România, implicat în scandalul momentului: Ce acuzaţii i se aduc

bani euro

Apar noi dezvăluiri despre israelianul căutat de justiţia din România. Acesta este implicat în scandalul momentului, Panama Papers.

Numele miliardarului israelian Beni Steinmetz apare în scandalul Panama Papers. Omul de afaceri este anchetat în România în dosarul retrocedărilor ilegale în care sunt implicaţi Paul de România şi Remus Truică. Rise Project scrie că Beni Steinmetz ar fi folosit firmele înfiinţate de Mossack Fonseca pentru a controla afaceri în ţara noastră. Benjamin Steinmetz a avut o influenţă mare în România, potrivit acestor dezvăluiri. Omul de afaceri este însă mai cunoscut în România pentru implicarea în scandalul Roșia Montană.

Citeşte şi: Un celebru afacerist a încetat din viaţă după ce a făcut infarct: Avea dosar la DNA

BSG Resources (BSGR), una dintre companiile sale, este cel mai important acționar din proiectul aurifer. Companiile sale, alături de ceilalți acționari, au dat în judecată statul român la curtea de arbitraj din Washington unde poate cere despăgubiri de miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer. Documentele devoalate în scandalul Panama Papers arată că aceeași firmă care îl reprezintă pe Steinmetz în afacerea Roșia Montană, BSGR, a jucat un rol important în alt scandal care a zguduit economia României: afacerile din jurul rafinăriilor RAFO Onești și Dărmănești, mamuți industriali al căror colaps a lăsat pe drumuri mii de oameni.

Acum trei săptămâni, procurorii români au emis un mandat de arestare pe numele magantului israelian. Stabilit în Elveția, Steinmetz este acuzat alături de alți asociați de afaceri și de prințul Paul de România într-un caz de masive retrocedări ilegale de terenuri.

Citeşte şi: Forțele speciale sunt cu mitralierele în metrou și mașinile RATB: Așa va fi mereu / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.