Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Israelul avertizează: Iranul vrea să se doteze cu bomba atomică

bomba atomica

Iranul încearcă în continuare să se doteze cu arma atomică, a acuzat sâmbătă premierul israelian, Benjamin Netanyahu, după intrarea în vigoare a istoricului acord nuclear încheiat între marile puteri şi Teheran, relatează AFP.

"Chiar şi după ce a semnat acordul nuclear, Iranul nu a renunţat la ambiţia de a se dota cu arme nucleare şi continuă să destabilizeze Orientul Mijlociu şi să răspândească teroarea în lumea întreagă încălcându-şi angajamentele internaţionale", a afirmat Benjamin Netanyahu într-un comunicat difuzat de serviciile sale, avertizând că Israelul "va supraveghea aplicarea acordului".

Citește și: ALERTĂ Infernul e abia la început! Anunțul teribil al meteorologilor: Cum va fi vremea

Acordul istoric a intrat în vigoare sâmbătă după unda verde din partea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), ducând la ridicarea sancţiunilor economice care lovesc Iranul de mai mulţi ani.

Israelul, care este considerat singura ţară din Orientul Mijlociu dotată cu arma nucleară, chiar dacă nu recunoaşte că dispune de aceasta, a încercat cu înverşunare să împiedice acordul, afirmând că el nu va opri ambiţiile atomice ale Teheranului.

Citește și: IADUL alb a îngropat România: Autostrăzi și drumuri importante sunt închise din cauza zăpezii

Iranul a negat întotdeauna că doreşte să se doteze cu bomba nucleară.

"Puterile lumii trebuie să supravegheze îndeaproape activităţile siturilor nucleare ale Iranului şi altor situri pentru a se asigura că nu continuă clandestin dezvoltarea de arme nucleare", a declarat Benjamin Netanyahu.

"Fără o reacţie corespunzătoare la orice încălcare, Iranul va realiza că poate continua să îşi dezvolte arme atomice, să destabilizeze regiunea şi să răspândească teroarea", a adăugat premierul israelian, transmite agerpres.ro

Citește și: Traian Băsescu, pont ȘOCANT pentru DNA

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.