Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Italia, Franţa şi Germania cer un 'cod de conduită' pentru ONG-uri

Mondo News
imigranti mediterana

Miniştrii de interne ai Italiei, Franţei şi Germaniei, reuniţi duminică seara la Paris, au anunţat că vor 'să lucreze la un cod de conduită pentru ONG-urile' care salvează migranţi în Mediterana, şi 'să întărească sprijinul pentru gărzile de coastă libiene', potrivit unui comunicat difuzat luni în capitala franceză, transmite AFP, potrivit agerpres.

Propunerile, pe care le vor prezenta omologilor lor din celorlalte state membre ale Uniunii Europene, joi, la Tallinn, mai prevăd 'întărirea strategiei UE privind returnările', furnizarea de 'sprijin suplimentar' Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) pentru îmbunătăţirea structurilor de primire în Libia, precum şi 'accelerarea dispozitivului european de relocalizare', precizează comunicatul.

Alianţa ruso-chineză SE CONSOLIDEAZĂ în defavoarea clară a Washingtonului

Ministrul de interne italian, Marco Minniti, omologul său francez, Gérard Collomb, şi cel german, Thomas de Maiziere, s-au reunit duminică seara pentru un dineu de lucru, în prezenţa comisarului european pentru migraţie, Dimitris Avramapoulos.

Obiectivul a fost desprinderea 'unei abordări coordonate şi concertate a fluxurilor de migraţie în Mediterana centrală şi de a vedea cum îi putem ajuta mai bine pe italieni', a declarat o sursă franceză apropiată dosarului.

Conform unui membru al delegaţiei italiene, 'discuţiile s-au purtat foarte bine' şi a existat 'un acord asupra mai multor puncte'.

Întâlnirea a avut loc în contextul apelurilor Romei către parteneri din UE pentru a-şi deschide porţile pentru navele străine care salvează migranţi, astfel încât să fie redusă presiunea asupra Italiei, avertizând că, în caz contrar, îşi va închide propriile porturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.