Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Judecătorul Dan Anton și afaceristul Teodor Hauca în vizorul DNA. Ramificațiile cazului duc până la Vlad Filat

Procurorul general cere ridicarea imunitatii fostului premier moldovean Vlad Filat

Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iași, audiat procurorii DNA într-un dosar de corupție, ar fi promis unor oameni de afaceri italieni că va interveni pe lângă membri ai Guvernului Republicii Moldova și pe lângă fostul premier Vlad Filat, pentru a obține autorizațiile necesare desfășurării de activități bancare au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Conform presei locale din Suceava în acest dosar este implicat și Teodor Hauca, fost senator PD.

În august 2015 unul dintre afaceriști i-ar fi promis lui Dan Anton o sumă importantă de bani și un post de director de bancă la Chișinău pentru concubina lui. Oferta a fost acceptată de judecător, care s-a angajat că va interveni pe lângă fostul premier Vlad Filat (atunci deputat), precum și pe lângă membri ai Guvernului de la Chișinău susțin surse Agerpres.

Dan Anton mai este suspectat că ar fi promis să intervină pentru o soluție penală în favoarea unui suspect cu dublă cetățeni, româno-moldoveană. Conform Obiectiv de Suceava la această întâlnire ar fi participat și omul de afaceri Teodor Hauca, fost senator PD de Suceava.

Alte suspiciuni în cazul lui Anton privesc violarea vieții private, instigare la abuz în serviciu și dare de mită, săvârșite contra intereselor fostului soț al concubinei. Printre altele, magistratul ar fi determinat un polițist de frontieră să-și încalce atribuțiile de serviciu și să-i permită Marinei Moglan să treacă din Republica Moldova în România cu cei doi copii minori, deși nu avea acordul scris al tatălui acestora.

Dan Anton a fost escortat în 21 octombrie la sediul DNA din București, pentru audieri și a fost reținut în cursul aceleiași zile, suțin sursele Agrepres.

Teodor Hauca a fi fost adus și el la București în cursul după-amiezii de 21 octombrie și va fi cercetat sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi ţara. El este acuzat de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi instigare la uz de fals.

Sursa foto: Mediafax

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.