Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii protestelor din Hong Kong, INCULPAŢI în China

Nouă activişti prodemocraţie au fost inculpaţi pentru rolul lor în protestele denumite "Revoluţia umbrelelor" din 2014 în Hong Kong, a confirmat poliţia marţi, informează agenţia DPA, potrivit agerpres.

Activiştii, inclusiv liderii mişcării, reverendul Chu Yiu-ming, Benny Tai Yiu-ting şi Chan Kin-man, au fost inculpaţi luni noapte. Ei sunt acuzaţi de conspiraţie pentru a tulbura ordinea publică, incitarea altora la tulburarea ordinii publice şi incitarea altor persoane să-i incite pe alţii să tulbure ordinea publică.

Liderul Hamas acuză Israelul după asasinarea unuia dintre comandanţii săi în Fâşia Gaza

Ceilalţi activişti, inclusiv actuali parlamentari şi foşti membri ai Federaţiei Studenţilor din Hong Kong, se confruntă fiecare cu una sau mai multe acuzaţii de incitare.

Fiecare acuzaţie este pasibilă de o pedeapsă maximă de şapte ani de închisoare, a relatat South China Morning Post.

Cei nouă activişti vor fi aduşi în faţa tribunalului joi pentru audieri înainte de proces, a declarat poliţia.

Parlamentari din Hong Kong s-au adunat în faţa sediului poliţiei pentru a-şi exprima sprijinul faţă de activişti luni seară, la o zi după ce candidata pro-Beijing Carrie Lam a fost aleasă lider al oraşului semiautonom.

În SUA, preşedinţii Comisiei Executive asupra Chinei din cadrul Congresului, senatorul Marco Rubio şi reprezentantul Christopher Smith, au emis o declaraţie comună privind această alegere.

Poliţia britanică nu a găsit dovezi că autorul atacului ar fi avut legătură cu ISIS

"Informaţii ameninţătoare au apărut astăzi, la câteva ore după anunţarea rezultatelor alegerilor, că mai mulţi lideri ai Mişcării Umbrelelor se confruntă cu o nouă serie de acuzaţii ce decurg din implicarea lor în protestele prodemocraţie", a declarat Rubio.

"Este de datoria şefului ales al executivului Lam să facă paşi semnificativi spre reforme care să corespundă aspiraţiilor democratice ale oamenilor din Hong Kong - aspiraţii care au animat Mişcarea Umbrelelor din 2014 şi care rămân valabile şi astăzi", a adăugat el.

În 2014, sute de mii de persoane au ieşit în stradă timp de 79 de zile pentru a protesta împotriva insistenţei Beijingului ca liderul Hong Kong-ului - şeful executivului - să fie verificat de un comitet de 1.200 de persoane înainte de a se confrunta cu un vot public.

Moment controversat în Franța: procurorii, sesizați pentru operațiunea 'cabinetul negru'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.