Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Care sunt MĂSURILE din STAREA DE ALERTĂ: documentul integral adoptat de Guvern / Parlamentul are ultimul cuvânt / Ce se poate întâmpla după 15 mai

Inquam Photos/ Octav Ganea
Guvernul Romaniei

Începând de vineri, 15 mai, România iese din starea de urgență și va trece la STARE DE ALERTĂ, o variantă de relaxare a interdicțiilor din ultima perioadă dar cu păstrarea anumitor restricții în scopul ținerii sub control a epidemiei de coronavirus.

Guvernul Ludovic Orban a adoptat luni, în ședința Executivului, un proiect de LEGE care explică ce se poate face și ce nu se poate face în timpul stării de alertă, în majoritatea aspectelor cotidiene: sport, amenzi, economie, cultură, muncă, transport.

Atenție! Legea nu intră acum în vigoare, a fost trimisă Parlamentului spre dezbatere și vot și poate suferi modificări în Legislativ. Legea va intra în vigoare după adoptarea ei în Parlament și apariția în Monitorul Oficial.

LEGEA ESTE AICI .

Şeful Cancelariei primului ministru, Ionel Dancă, a anunţat, la finalul şedinţei de Guvern, o parte din măsuri:

  • obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice închise, spaţiile comerciale, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă
  • restaurantele, barurile, terasele rămân închise
  • se deschid locatiile pentru îngrijire personală, curăţătorie, cabinete stomatologice
  • se vor oficia slujbe in aer liber
  • firmele cu peste 50 de angajati trebuie să instituie programe individualizate pentru angajaţi, astfel încât între salariaţi să se asigure existenţa unui interval de o oră la începerea şi la terminarea programului de muncă, într-o perioadă de trei ore.
  • valabilitatea contractelor colective de muncă se prelungeşte pe perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.