Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban spune că știe planul lui Liviu Dragnea: 'Urmează bătălia pentru marea prăduială naţională'

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban rusine psd

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Timişoara, că va urma ''bătălia'' pe fondul suveran, ''marea prăduială naţională'' pe care ''o pune la cale Dragnea''.

''Atrag atenţia încă de pe acum, va urma bătălia pe fondul suveran, marea prăduială naţională pe care o pune la cale Liviu Dragnea în vizitele lui prin diferite ţări sau locaţii, Grecia şi Israel'', a afirmat Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Perioadă nefastă! Cel mai mare furnizor de servicii de comunicații din România, atins la portofel

El a adăugat că PSD priveşte în continuare spre cele 15 miliarde de euro ale Pilonului 2 de pensii ''pe care şi le-ar dori foarte mult'', menţionând că PNL va reacţiona la la ''abuzurile PSD''.

''Aceia sunt banii oamenilor, pe care nu poţi să li-i iei. Atacăm în instanţă, sesizăm la Curtea Constituţională, organizăm mitinguri de protest, facem toate acţiunile legale şi constituţionale pe care le avem la dispoziţie'', a spus Orban.

Citește și: Vești nemaipomenite! Câte sute de kilometri de autostradă vor mai fi scoase la licitație în 2017

Preşedintele PNL a afirmat că anunţatele măriri salariale cu 25% din ianuarie 2018 pentru bugetari se vor traduce, în mod real, prin creşteri de doar 2-4 procente, în urma transferului cotelor de contribuţii de la angajator la angajat.

''Niciodată PSD nu dă nimic şi chiar dacă dă ceva, nu dau banii lor de acasă, sau şterpeliţi de ei în 27 de ani de îmbogăţire de tranziţie, în care au fost campionii între îmbogăţiţii de tranziţie, ci dau tot din taxele şi impozitele plătite de cetăţeni'', a spus Orban.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu clarifică ceea ce a spus Tudose! Se mărește sau nu vârsta de pensionare

El a adăugat că orice fel de creştere salarială în sectorul public care este ''anunţată cu surle şi trâmbiţe de PSD'' practic nu va fi creşterea reală, iar oamenii vor simţi în propriile buzunare că de fapt nu numai că nu li s-a mărit salariul, ci că de fapt le va scădea puterea de cumpărare.

Liderul liberal a avertizat asupra scumpirii preţului energiei electrice cu 35% în două zile, pe piaţa OPCOM, ceea ce ar putea avea consecinţe deosebit de grave asupra populaţiei.

Citește și: China nu se lasă! Ce armă pregătește pentru a se lua la trântă cu SUA

''Uitaţi-vă ce se întâmplă pe piaţa energiei, şi aici trag un semnal de alarmă. În două zile, pe piaţa OPCOM preţul energiei electrice a crescut cu 35%. Raportat la perioada anului trecut, preţul este mai mare decât dublul. Acolo se întâmplă artificii greu de explicat şi care vor provoca consecinţe extrem de grave, pentru că evident va creşte preţul la energia electrică plătit de consumator, dar lucrul cel mai grav care se petrece este că va fi distrusă competitivitatea economiei româneşti, mai ales în ramurile mari consumatoare de energie electrică'', a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban a mai susţinut că de fapt se urmăreşte o compromitere a pieţei energiei electrice de către ''actori politici''.

Citește și: Veste bună în tenisul românesc! A rămas însărcinată

''Nu pot să înţeleg cum poate fi tolerată o asemenea speculaţie care se produce într-o piaţă bursieră şi care evident este generată, după opinia mea, de actori politici care sunt interesaţi în a compromite de fapt piaţa energiei electrice şi în a provoca o criză care este generată de creşterea aberantă a preţului energiei electrice pe această piaţă OPCOM'', a mai afirmat preşedintele PNL.

Citește și: Simona Halep dă lovitura! Și-a deschis o nouă afacere .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.