Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Malta AVERTIZEAZĂ Regatul Unit: 'Uniunea Europeană nu joacă la cacialma'

Marea Britanie nu poate spera la o relaţie mai avantajoasă decât cea actuală cu Uniunea Europeană după ce va părăsi blocul comunitar, a indicat vineri premierul maltez Joseph Muscat, într-un interviu pentru postul britanic BBC, transmite Reuters.

'Nu va exista o situaţie în care Marea Britanie va avea un acord mai bun decât cel de astăzi. Pur şi simplu, nu este posibil', a declarat premierul maltez, a cărui ţară va prelua preşedinţia semestrială a Consiliului UE de la 1 ianuarie.

Răspunsul lui Erdogan dă fiori reci Europei. România este direct vizată

Întrebat despre sugestia ministrului de externe britanic Boris Johnson privind un acces post-Brexit la piaţa comună europeană, simultan cu restricţionarea libertăţii de circulaţie a cetăţenilor UE, Muscat a răspuns că 'aceasta nu se va întâmpla' şi că 'nu există absolut niciun bluf din partea europenilor' în această privinţă.

'Nu, aceasta este cu adevărat poziţia noastră şi nu o văd modificându-se', a afirmat şeful guvernului maltez, excluzând orice atenuare a poziţiei UE în negocierile pentru Brexit.

Premierul britanic Theresa May a afirmat în mod repetat că va activa Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, declanşând procedurile formale de ieşire din UE, cel târziu la sfârşitul lui martie 2017, însă, potrivit oficialului maltez, negocierile privind detaliile unei 'relaţii noi' ar putea fi amânate.

GRAV accident feroviar în Iran. Cel puţin 15 persoane au murit - FOTO/VIDEO

O mare parte a dezbaterii politice s-a concentrat asupra alternativei între un Brexit aşa-zis 'soft' - prin care Marea Britanie ar păstra o formă de apartenenţă la piaţa comună, în schimbul unui control limitat asupra imigraţiei - şi unul 'hard', ce ar presupune ieşirea din piaţa comună, dar un control total asupra imigraţiei.

În acelaşi interviu, Joseph Muscat a mai afirmat că, şi dacă va fi încheiat un acord interimar sau final între liderii UE şi Marea Britanie, Parlamentul European ar putea decide respingerea lui în 2019.

Declaraţiile premierului maltez survin la o zi după ce ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a calificat întâlnirea cu negociatorul şef al PE, Guy Verhofstadt, drept 'un bun început', relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.