Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

MApN: Activităţi integrate de instruire ale unor structuri din sistemul naţional de securitate

Meritocratia
SRI

Structuri din Ministerele Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne şi din Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor desfăşura în perioada 26 septembrie - 3 octombrie activităţi de instruire în comun în unităţi militare şi în poligoane din judeţele Braşov, Bacău, Buzău, Covasna, Cluj, Harghita şi Mureş, a informat luni MApN.

Vor avea loc exerciţii de paraşutare în Poligonul de instrucţie Păiş - Sfântu Gheorghe, exerciţii de antrenament în teren în unităţi şi subunităţi ale Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa", Brigăzii 61 Vânători de Munte "Virgil Bădulescu", Jandarmeriei Române şi Serviciului de Protecţie şi Pază. Simularea sprijinului aerian va fi realizată prin efectuarea de zboruri cu aeronave militare din Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" - Câmpia Turzii şi Baza 95 Aeriană "Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu" - Bacău.

"Obiectivul principal al activităţilor - care vor avea loc în marja Programului naţional integrat de exerciţii 'HISTRIA' şi care vor fi coordonate de Statul Major General al MApN - este dezvoltarea relaţiilor de cooperare şi exersarea procedurilor de acţiune în comun ale forţelor din compunerea Sistemului naţional de securitate (SNS)", se precizează într-un comunicat al MApN, remis Agerpres. Programul naţional integrat de exerciţii "HISTRIA" reflectă liniile directoare ale "Strategiei naţionale de apărare a ţării pentru perioada 2015 - 2019" privind consolidarea cooperării interinstituţionale. Acesta reprezintă o continuare a activităţilor de instruire în comun a structurilor din compunerea SNS iniţiate de MApN în anul 2015 cu ocazia exerciţiului naţional de nivel strategic "HISTRIA".

Obiectivele instruirii în comun vizează, printre altele, creşterea capacităţii de reacţie a structurilor din compunerea SNS în caz de calamităţi naturale şi îmbunătăţirea procedurilor de cooperare pe timpul îndeplinirii misiunilor de protecţie civilă, ordine publică, apărare cibernetică, mobilizare şi apărare, se mai arată în comunicatul MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.