Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen l-a denunțat pe Jean-Claude Juncker: Ce a spus eurodeputata

marie le pen

Marine Le Pen, eurodeputată şi preşedintă a Frontului Naţional din Franţa (FN, de extrema dreaptă), a denunţat miercuri în Parlamentul European (PE) ''dispreţul'' lui Jean-Claude Juncker pentru referendumuri, făcând apel la el să fie ''în fine democrat'', lăsând popoarele să-şi determine destinul, relatează AFP.

''Lăsaţi naţiunile să se elibereze, lăsaţi-le să coopereze, cum vor, mai bine decât cu Bruxellesul. Fiţi în fine democrat, lăsaţi popoarele să-şi determine destinul'', a declarat Marine Le Pen, care s-a exprimat în calitate de preşedintă a grupului Europa Naţiunilor şi a Libertăţii, după discursul anual al preşedintelui Comisiei Europene privind starea Uniunii.

Citește și: Rusia s-a ținut de cuvânt: Ce a făcut cu armele chimice

''Dispreţul dumneavoastră faţă de referendumuri este neliniştitor'', a declarat şefa extremei drepte franceze la adresa lui Juncker, estimând că el ''n-a văzut nimic, n-a auzit nimic despre imensa aspiraţie a popoarelor de a-şi regăsi independenţa şi libertatea'' şi continuă să propună ca unică soluţie ''mai multă Europă''.

''Britanicii dovedesc că este posibil de a se ieşi din Uniunea Europeană şi de a ieşi (din UE) în avantajul lor'', după aproape trei luni de la referendumul prin care britanicii s-au pronunţat pentru Brexit.

''Previziunile catastrofale nu sunt decât minciuni: Regatul Unit este bine, şocul neîncrederii pe care îl speraţi s-a transformat în şocul încrederii. V-ar fi plăcut tuturor să vedeţi Apocalipsa că se abate asupra britanicilor. Ei bine, trebuie timp ca ea să vină'', a afirmat dna Le Pen.

La câteva zile după ce şi-a lansat campania pentru preşedinţia Franţei, Marine Le Pen a reafirmat că ea va organiza, dacă va fi aleasă, un referendum pentru ca şi francezii să se exprime în legătură cu ieşirea ţării lor din UE, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.