Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mihai Tudose, prima reacție la POTOPUL din vestul țării: acțiune de URGENȚĂ a Guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Premierul Mihai Tudose a ținut să transmită condoleanțe familiilor celor cinci persoane decedate și a precizat că în urma furtunii puternice care a lovit vestul țării, Guvernul este pregătit să ajute atât familiile, cât și localitățile afectate.

”A fost o urgie din câte am înțeles. Transmit condoleațe în nume personal, în numele Guvernului și multă sănătate persoanelor rănite. Din punct de vedere guvernamental, este celulă de criză la MAI, la Timișoara.

Am vorbit cu domnul ministru Bodog și cu directorul spitalului de la Timișoara, care mi-a dat o veste foarte bună. Unul dintre copii care erau în stare gravă, deja a fost operat și are un diagnostic pozitiv, ca să spun așa.

Nu ne putem lupta cu vremea, ceea ce putem să facem este la efecte. Toată zona medicală este în alertă, toată lumea este mobilizată, toată lumea este concentrată pe zona de răniți. Pe de altă parte, se formează echipe mixte de jandarmi și alte autorități, pentru a înlătura efectele materiale ale furtunii (...) Noi avem un buget pentru calamități și vom ajuta localitățile afectate de furtuni. Acum am înțeles că a fost declarat încă un cod portocaliu pentru

Ar trebui să luăm în calcul, în anumite țări există un sistem de alertă în care operatorii de telefonie mobilă sunt obligați să trimită alertă pe telefon pentru oamenii aflați în zona afectată. Vom încerca să vedem cum se poate realiza tehnic și cât de disponibili sunt operatorii de telefonie”, a declarat Mihai Tudose, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.