Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Naționaliștii îl vor urmărit penal pe Laszlo Tokes

mircea gainusa

Partidul Forța Națională, lansat de Marine Le Pen în România, s-a dezlănțuit împotriva lui Laszlo Tokes și cere urmărirea penală a acestuia. ”Declarațiile europarlamentarului Laszlo Tokes despre autonomia maghiarilor și despre protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, făcute în cadrul Universității de Vară de la Băile Tușnad, trebuie să atragă răspunderea penală a autorului de vreme ce oficialul este un cetățean român care activează împreună cu o putere străină împotriva intereselor României. Dacă din punct de vedere al cetățeniei române, Tokes este un trădător de țară, din punct de vedere al calității sale de europarlamentar al Ungariei este un oficial străin care se amestecă în politica internă a României și care aduce atingere gravă suveranității statului român!”, a transimis secretarul general al Forței Naționale, Mircea Găinușă.

Forța Națională vrea, de asemenea, interzicerea Universității de Vară de la Băile Tușnad: ”Pe de altă parte, Universitatea de Vară de la Băile Tușnad în cadrul căreia, în fiecare an, se dau mesaje împotriva Constituției României, trebuie interzisă pentru că desfășoară în mod programatic activități împotriva suveranității României. Constituția României, art. 1 alin. (1), precizează că ”România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, iar la art. 3 alin (1) se stipulează clar că ”Teritoriul României este inalienabil”. Sunt necesare așadar măsuri concrete de apărare a Constituției în cazul activităților europarlamentarului Ungariei Laszlo Tokes și a Universității de Vară de la Băile Tușnad”.

Mircea Găinușă le solicită direct autorităților statului român ”să pună capăt o dată pentru totdeauna acestui desant anti-românesc anual de la Băile Tușnad care nu mai poate fi tolerat și ale cărui consecințe pot fi dramatice în termenii încurajării mișcărilor separatiste extremiste maghiare din Transilvania”.

Forța Națională mai atrage atenția că, ”în condițiile în care separatismul și conflictele răsar peste tot în Europa, a permite în continuare desfășurarea activităților iredentiste pe teritoriul României cu participarea înalților oficiali ai Ungariei, printre care însuși premierul Viktor Orban, reprezintă un act de inconștiență”. De aceea, ”Partidul Forța Națională cere măsuri imediate de stopare a Universității de Vară de la Băile Tușnad și demararea măsurilor legale împotriva celor implicați în activitățile de destrămare a unității naționale”, conform unui comunicat de presă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.