Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Nălucile' de la Ministerul Sănătăţii există şi chiar fac legi

www.agerpres.ro
ministerul sănătății

În Ministerul Sănătăţii mocneşte scandalul, după ce mai mulţi angajaţi s-au plâns că există angajaţi care nu sunt văzuţi cu lunile la muncă. Într-un răspuns peste STIRIPESURSE.RO, ministerul confirmă faptul că persoanele vizate sunt angajate, dar nu oferă detalii despre situaţia prezenţei acestora la locul de muncă.

Aşa cum STIRIPESURSE.RO scria în urmă cu două zile, sunt vizate trei angajate: Baciu Olivia Andreea (angajată din 08.02.2017 cu jumătate de normă), Ciobanu Ana Maria (angajată din 17.01.2017 cu jumătate de normă) şi Bejan Dochiana Sabina (angajată din 15.03.2017 cu normă întreagă). Prima nu ar fi dat vreodată pe la serviciu, a doua de patru luni nu ar mai fi mai fi găsit cabinetul ministrului, la fel ca a treia. Cu toate acestea, toate trei ar figura ca prezente zi de zi la muncă la cabinetul ministerial. în Foaia colectivă de prezență, care ar fi asumată ca atare chiar de ministrul Florian Bodog.

Vezi şi: Încep ANGAJĂRILE la stat! Un ministru anunță: 'Vom face angajări, s-au pensionat foarte mulți'

"Doamnele Baciu Olivia Andreea, Ciobanu Ana Maria şi Bejan Dochiana Sabina, sunt numite la cabinetul ministrului Sănătăţii în funcţia de consilier personal, în conformitate cu prevederile Ordonanţei nr.32/1998 privind organizarea cabinetului demnitarului din administraţia publică. Personalul din cadrul cabinetului demnitarului îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durata determinată, încheiat în condiţiile legii, pe durata mandatului", precizează Ministerul Sănătăţii, într-un răspuns pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit ministerului, atribuţiile consilierilor personali sunt stabilite de ministrul Sănătăţii. "Pe lângă alte atribuţii, consilierii îl pot reprezenta pe ministrul Sănătăţii la diferitele manifestări sau întruniri la care acesta este invitat. Cei trei consilieri menţionaţi fac parte din grupul desemnat de ministru pentru a lucra la noul pachet legislativ – Legea Sănătăţii. În acelaşi timp, consilieră specialistă în informatică medicală, realizează toate simulările informatice necesare adoptării actelor normative iniţiate sau avizate de Ministerul Sănătăţii", se mai arată în răspuns.

Chestiunea cea mai arzătoare este lăsată însă fără răspuns. "Programul de lucru al personalului numit în cadrul cabinetului ministrului Sănătăţii a fost stabilit prin contractul individiual de muncă şi respectă programul de muncă stabilit prin Regulamentul Intern al Ministerului Sănătăţii", informează MS, fără a oferi detalii tocmai despre prezenţa sau absenţa celor trei consiliere la locul de muncă.

Astfel, nemulţumirile angajaţilor MS care se plâng de colegi cu tratament preferenţial rămân nelămurite. Cert este că asemenea nemulţumiri există în toate ministerele, agenţiile de stat şi societăţile naţionale, unde diverşi politicieni şi-au plantat oameni care, în realitate, activează sau nu în respectivele instituţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.