Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu aseamănă atacul din Ierusalim cu cele din Franţa şi Germania

reuters
camion ierusalim

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a asemănat atacul comis duminică cu un camion la Ierusalim în care au fost ucişi patru soldaţi israelieni cu atentatele comise anul trecut în Europa, relatează luni DPA, potrivit agerpres.

"Atentatul (de duminică) face parte din acelaşi model inspirat de Statul Islamic pe care l-am văzut mai întâi în Franţa, apoi în Germania, şi acum la Ierusalim", a spus Netanyahu.

Citeşte şi: Turcia: Propunerea privind sistemul prezidenţial, dezbătută luni în parlament

Premierul israelian a afirmat că bărbatul care a condus camionul, identificat de poliţie ca fiind Fadi al-Qanbar, în vârstă dec 28 de ani, este "un susţinător al Statului Islamic". Atacatorul a fost împuşcat mortal la faţa locului.

Echipele de securitate israeliene au închis Jabel Mukaber, cartierul palestinian din care provenea atacatorul, a mai spus el. Conform poliţiei, nouă persoane au fost arestate în Ierusalimul de Est în legătură cu atentatul, dintre care cinci sunt membri ai familiei atacatorului.

Premierul Netanyahu şi ministrul apărării Avigdor Lieberman s-au deplasat la locul atacului unde au fost desfăşurate importante forţe de ordine înaintea unei reuniuni speciale a Cabinetului de securitate israelian. Acesta a decis o serie de măsuri, inclusiv ca simpatizanţi ai SI să fie puşi sub detenţie administrativă, a informat Times of Israel.

Cabinetul a decis de asemenea să nu predea familiei corpul atacatorului şi locuinţa acestuia să fie demolată cât mai curând posibil, a precizat publicaţia.

Incidentul care a avut loc duminică în Ierusalimul de Est este cel mai sângeros atac care a avut loc în Israel în ultimele luni. Patru soldaţi au fost ucişi şi alte 15 persoane au fost rănite de un palestinian care a intrat cu un camion într-un grup de tineri recruţi aflaţi în excursie la Ierusalim.

Hong Kong: Un deputat pro-democraţie, atacat la aeroport

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat duminică "în termenii cei mai duri" atacul cu camion de la Ierusalim, afirmând că orice act de terorism este "criminal şi nejustificat", relatează Xinhua.

Într-un comunicat, Consiliul de Securitate a reafirmat că "terorismul sub toate formele şi manifestările sale constituie una dintre cele mai grave ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale".

Totodată, cei 15 membri ai ai Consiliului au cerut ca cei responsabili pentru "acest act de terorism" să fie traşi la răspundere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.