Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Netanyahu aşteaptă ca Trump să pună capătă tăcerii în privinţa Iranului

donald trump suparat

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi-a exprimat joi speranţa ca preşedintele american, Donald Trump, să pună capăt "tăcerii asurzitoare" în privinţa a ceea ce a descris ca intenţiile iraniene de a extermina poporul evreu, relatează AFP.

"Cel mai mare pericol cu care ne confruntăm este ura faţă de poporul evreu şi statul evreu venind dinspre est, din Iran", a declarat Benjamin Netanyahu la Memorialul Yad Vashem în faţa a zeci de diplomaţi aflaţi la post în Israel, în ajunul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Liderii iranieni lansează frecvent apeluri la "distrugerea tuturor israelienilor", în timp ce comunitatea internaţională reacţionează printr-o "tăcere asurzitoare", potrivit premierului Netanyahu.

Citește și: Relațiile dintre SUA și Mexic, aruncate în aer: 20% TAXĂ pentru orice produs mexican / Replica: NO!

"Cred că asta se va schimba, pentru că, în urmă cu câteva zile, atunci când am discutat cu preşedintele Trump, care s-a referit la agresiunea iraniană şi dorinţa de a distruge statul evreu, el a vorbit despre natura acordului nuclear şi pericolele pe care acesta îl reprezintă", a subliniat Benjamin Netanyahu.

Prim-ministrul israelian a desfăşurat o virulentă campanie împotriva acordului încheiat la Viena în iulie 2015 între Teheran şi marile puteri (Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania sub egida Uniunii Europene) care vizează garantarea naturii paşnice a programului nuclear iranian în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor economice împotriva Republicii Islamice.

Înainte de a-şi începe mandatul, Donald Trump a afirmat într-un interviu pentru cotidianul britanic The Times şi german Bild că acest text este "unul dintre cele mai proaste acorduri".

În faţa diplomaţilor, premierul israelian a denunţat creşterea antisemitismului în Europa. Salutând "eforturile guvernelor de a ţine situaţia sub control", Benjamin Netanyahu a afirmat că "această ură este clocotindă, transpirând prin toţi porii", anunță Agerpres.

El nu a adus însă în discuţie incidentele antisemite din SUA atribuite suporterilor lui Donald Trump în timpul campaniei electorale a omului de afaceri american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.