Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O copie a unui monument al Holocaustului a fost inaugurată lângă locuinţa unui politician extremist

holocaust

Un colectiv format din mai mulţi artişti a inaugurat miercuri o copie a Memorialului Holocaustului din Berlin în apropiere de locuinţa unui politician aparţinând extremei drepte germane, care a ironizat în trecut mausoleul berlinez, spunând că acesta reprezintă "un monument al ruşinii", informează DPA. Bjoern Hocke, un lider de marcă al formaţiunii politice de extrema dreaptă Alternativa pentru Germania (AfG), a scandalizat întreaga ţară în luna ianuarie, când a criticat cu asprime acest monument care comemorează evreii asasinaţi în masă în timpul Holocaustului şi a spus că germanii ar trebui să fie "mai pozitivi" în legătură cu trecutul nazist al ţării lor, conform Agerpres.

"Germanii sunt singurul popor din lume care ridică un monument al ruşinii în inima capitalei lor", a declarat politicianul în faţa susţinătorilor lui, reuniţi în acea zi cu ocazia unui miting organizat în Dresda.

În urma acelei declaraţii, colectivul artistic Zentrum fuer Politische Schoenheit (Centrul pentru Frumuseţe Politică - ZPS) din Berlin a inaugurat miercuri o replică de dimensiuni reduse a monumentului berlinez lângă locuinţa pe care Bjoern Hocke o deţine în oraşul Bornhagen din landul Turingia. "Nu vom permite şi nu putem să permitem cererilor sale groteşti ce vizează istoria noastră politică să rămână fără nicio reacţie", a spus Philipp Ruch, coordonatorul acestui proiect, adăugând că Bjoern Hocke ar trebui să îngenuncheze în faţa copiei monumentului şi să se roage pentru iertarea crimelor istorice ale Germaniei.

"Lecţia Holocaustului va fi invalidată prin indiferenţa politică, rezistenţa în faţa refugiaţilor şi laşitate. Germania nu trebuie doar să înveţe din trecut, ci trebuie şi să treacă la acţiune", a adăugat artistul berlinez.

Bjoern Hoecke şi purtătorul lui de cuvânt nu au putut fi contactaţi până la ora transmiterii acestor informaţii, precizează jurnaliştii de la DPA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.