Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O icoană a fost găurită pentru ţevile pentru centrala termică: Cazul e anchetat

gafă

Monumentala gafă comisă de o pensionară spaniolă, care a distrus o pictură a lui Iisus, în încercarea de a o restaura, a amuzat întreaga planetă. Însă românii au şi ei o gafă similară, în Biserica Adormirea Sfintei Ana - Batiştea, din Capitală. Pentru anchetatori însă, nu e de râs... Biserica Adormirea Sfintei Ana - Batiştea datează din secolul al XVII-lea şi e considerată un monument de uriaşă valoare. Însă oricine rămâne uluit când descoperă că ţevile unei centrale termice ies fix prin ochii unui sfânt pictat pe perete. Bizara icoană cu ţevi în loc de ochi a atras atenţia poliţiştilor şi procurorilor, care au început o anchetă pentru distrugere şi efectuarea de lucrări fără autorizaţie.

Preotul susţine că gaura din locul unde trebuia să fie capul sfântului ar fi veche, de zeci, chiar sute de ani. Dar ţevile sunt noi, iar pentru centrală ar fi trebuit să fie obţinute aprobări şi autorizaţii, conform observator.tv.

Însă nu e singura pagubă făcută în biserică. Vitraliile au fost şi ele distruse, pentru că preotul paroh voia să monteze în biserică o altă centrală, primită prin donaţie. Meşterii au spart fereastra, ca să facă loc coşului pentru sistemului de încălzire. Preoţii au instalat şi trei aparate de aer condiţionat. Poliţiştii de la Direcţia de Investigaţii Criminale s-au autosesizat şi au făcut un control împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural a Municipiului Bucureşti. Vinovaţii riscă închisoarea pe o perioadă cuprinsă între trei luni şi un an sau amendă penală.Se pot împăca, totuşi, cu ideea, că nu sunt singurii. În urmă cu 5 ani, o pensionară spaniolă a vrut să restaureze o frescă faimoasă a lui Iisus, într-o biserică din Zaragoza. Rezultatul a fost dezastruos.Fresca "restaurată" în mod catastrofal a făcut înconjurul lumii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.