Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O reţinere la Molenbeek şi opt percheziţii la Bruxelles într-un dosar de terorism

twitter.com
atentat Bruxelles

Un suspect a fost reţinut la Molenbeek, în urma a opt percheziţii efectuate luni în regiunea Bruxellesului, într-un dosar de terorism, a anunţat parchetul federal belgian, relatează AFP, conform news.ro.

Cinci dintre cele opt descinderi au fost efectuate la Molenbeek, o comună populară din aglomeraţia capitalei belgiene de unde sunt originari mai mulţi suspecţi în atentatele de la Paris şi Bruxelles, care nu au legătură cu această anchetă, a precizat parchetul.

Bărbatul reţinut la Molenbeek, Samir El Yaakoubi, interesează justiţia antitero din cauza presupuselor sale legături cu un grup de belgieni radicalizaţi plecaţi să lupte în Siria în 2014, a precizat pentru AFP o sursă apropiată dosarului, confirmând astfel informaţii de presă.

”El trebuie să dea nişte explicaţii” cu privire la această plecare. a adăugat această sursă.

Parchetul federal a refuzat să comunice identitatea bărbatului reţinut.

Un judecător de instrucţie urmează să hotărască marţi o eventuală inculpare şi plasare în detenţie a suspectului reţinut, a anunţat un purtător de cuvânt al parchetului federal.

În afară de cele cinci percheziţii la Molenbeek, alte trei percheziţii au avut loc la Anderlecht, Jette şi Asse, la nord-vest de Bruxelles.

Ele au fost efectuate luni de către unitatea antitero din cadrul Poliţiei Judiciare federale, a dezvăluit cotidianul belgian La Dernière heure.

Poliţiştii au acţionat în cadrul unui dosar de terorism aflat în instrucţie din 2014, potrivit parchetului federal, însărcinat cu acest tip de dosare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.