Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Operaţiune de amploare a poliţiştilor din Bangladesh. Patru jihadişti au fost ucişi

Patru jihadişti au fost ucişi joi în Bangladesh, unii aruncându-se în aer, într-o operaţiune a poliţiei la ascunzătoarea lor situată în afara oraşului port Chittagong (sud), relatează AFP, potrivit agerpres.

O operaţiune antiteroristă a poliţiei a fost lansată miercuri seară asupra clădirii cu două etaje din oraşul Sitakundu, în apropierea Chittagong. În timpul operaţiunii, insurgenţii au deschis focul şi au aruncat grenade în poliţişti.

Un ilustru coleg de partid al lui Marine Le Pen, SUSPENDAT după ce A NEGAT Holocaustul

Joi dimineaţă, şeful poliţiei naţionale A.K.M. Shahidul Hoque a anunţat sfârşitul operaţiunilor şi moartea a patru jihadişti. Potrivit autorităţilor, ei ar fi membri ai grupului extremist local Jamayetul Mujahideen Bangladesh (JMB), acuzat de guvern că se află în spatele unei serii de atacuri mortale în ultimele luni, inclusiv un atentat asupra unei cafenele din Dacca în care au fost ucise 22 de persoane.

Cel puţin doi jihadişti au murit aruncându-se în aer pentru a nu fi arestaţi, a declarat Sanwar Hossain, un responsabil al poliţiei.

Douăzeci de civili aflaţi în clădire au putut fi evacuaţi apoi în siguranţă.

În timpul unui alt raid, forţele de securitate au arestat miercuri în aceeaşi zonă două persoane de asemenea aparţinând, potrivit autorităţilor, JMB.

Bangladesh s-a angajat într-o vastă operaţiune de represiune împotriva grupurilor jihadiste, responsabile pentru numeroase atacuri comise în ultimii ani contra ateilor, minorităţilor religioase sau străinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.