Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Opoziția, atac DUR la adresa PSD: 'Unde am fi fost oare astăzi ca stat dacă nu am fi avut penali în functii publice'

dan barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi, în cadrul dezbaterilor asupra moţiunii de cenzură, că Guvernul Tudose este mai slab decât Guvernul Grindeanu şi i-a îndemnat pe parlamentarii PSD şi ALDE să se gândească unde ar fi fost România azi dacă nu ar fi existat ”penali” în funcţii publice.

”Pe 21 iunie aţi votat moţiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu. Las la o parte situaţia absurdă în care un partid de guvernare îşi dă jos propriul guvern. Las la o parte meschinăria ca acelaşi partid să-i dea o sinecură premierului demis, după ce acesta, depăşind un puseu de revoltă, s-a căinat şi a pupat obedient inelul. Las la o parte aceste lucruri pe care din păcate dumneavoastră le-aţi impus în modul de a face politică în ultimii ani: fară principii, fără demnitate fără valori”, a spus Dan Barna în plenul Parlamentului.

Citește și: Dragnea a cedat și s-a RĂSTIT la jurnaliștii care l-au întrebat de dosarele sale: 'Da, am vorbit si despre dosarele mele, domnișoară' - VIDEO

El a amintit demiterea, în premieră absolută, a unui Guvern chiar de către partidul care l-a propus pe motiv că nu a îndeplinit programul de guvernare şi a arătat că PSD foloseşte dublul standard atunci când îşi evaluează performanţa guvernamentală.

”Pe 15 noiembrie, la Băile Herculane, PSD a prezentat un nou raport de evaluare. Un raport complet diferit de cel folosit pentru evaluarea guvernului Grindeanu. Un raport în care nu se mai regăsesc măsuri neîndeplinite sau măsuri îndeplinite parţial. În raportul făcut pentru guvernul Tudose, toate lucrurile sunt bune, toate măsurile sunt îndeplinite, iar România este, spre bucuria tuturor cetăţenilor manifestată explicit  pe străzi, nou tigru al economiei mondiale. De fapt, spre deosebire de raportul Grindeanu, raportul Tudose nu mai este un raport. Este un fel de odă de înălţare pe care PSD şi-a închint-o sie însuşi”, a explicat Barna.

Preşedintele USR a spus că i s-ar fi părut normal ca PSD să continue evaluarea pe care a făcut-o guvernului Grindeanu, pe aceleasi coordonate, să vadă şi cetăţenii câte dintre măsurile care nu fuseseră îndeplinite atunci - şi 87% dintre măsuri erau neîndeplinite sau îndeplinite parţial - câte dintre ele au fost îndeplinite de guvernul Tudose în cele aproape 5 luni de când a preluat mandatul.

Citește și: Tudose anunţă o NOUĂ lege. Ce le pregăteşte ministrul de Interne şoferilor - VIDEO

”La aproape 5 luni de la investire, guvernul Tudose a reuşit să mai îndeplinească doar 11 dintre cele 343 de măsuri pe care guvernul Grindeanu nu le îndeplinise sau le îndeplinise doar parţial în momentul când dumneavoastră l-aţi dat jos. 11 măsuri îndeplinite. Dintr-un total de 343. Dacă guvernul Grindeanu reuşise să ducă la bun sfârşit 50 de măsuri în 5 luni de mandat, guvernul Tudose nu a reuşit decât 11. Guvernul Grindeanu îndeplinise 13% din programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile. Pentru asta, dumneavoastră l-aţi dat jos. Până la această oră, când dezbatem această moţiune de cenzură, Guvernul Tudose a îndeplinit numai 3% din programul de guvernare cu care dumneavoastră aţi ajuns în Parlament şi v-aţi asumat guvernarea. Acel program de guvernare pentru care romanii v-au dat votul. 3%!”, a mai spus liderul USR.

Barna a explicat că Mihai Tudose este un premier mai slab decât Sorin Grindeanu, iar PSD şi ALDE se află într-o fundătură. El le-a transmis senatorilor şi deputaţilor din coaliţie că dacă vor vota împotriva moţiunii de cenzură, vor lăsa în funcţie un guvern care dovedeşte, zi de zi, că este profund incapabil să pună în aplicare programul de guvernare.

”Iar omul care v-a adus în această fundătură este nimeni altul decât Liviu Dragnea, omul care a confiscat puterea, toată puterea, inclusiv pe ce a guvernului, devenit marioneta, inclusiv puterea dumneavoastră, a celor care reprezentaţi poporul român. A confiscat toată puterea ca să rezolve, ducându-va cu el, un cu totul alt obiectiv decât programul de guvernare, unul mic şi meschin uman, nişte  problemele penale personale şi de grup. Iar pentru atingerea acestui obiectiv, Romania, statul de drept, justiţia acestuia sunt sacrificate în aceste zile, cinic şi conştient, ca daune colaterale. Pentru atingerea acestui obiectiv şi folosind chef-bucătari politici de nivelul domnilor Iordache, Nicolicea sau Şerban Nicolae, principiile infamei ordonanţe 13 sunt feliate acum mai mărunt şi li se pune mai multă garnitură, în speranţa că societatea va înghiţi acestă toxină pentru debilitarea justiţiei”, a mai spus Barna, potrivit News.ro.

Citește și: Mihai Tudose rupe rândurile: 'Nu înţeleg conceptul' de stat paralel

El a încheiat întrebându-i pe aleşii PSD şi ALDE unde ar fi fost România azi dacă nu ar fi acceptat ”penali” în funcţiile publice.

”Unde am fi fost oare astăzi ca stat dacă nu am fi avut penali în functii publice, daca NU am fi avut penali în  Parlament, şi nu s-ar fi consumat atat de absurd de multa energie în acestă directie? Ce ar fi făcut oare  acest guvern şi acest Parlament  dacă timp de un an de zile nu ar fi functionat ca şi casa de avocatură şi mentenanţă a domnului Liviu Dragnea? Ar fi guvernat oare pe bune pentru Romania? Poate am fi guvernat pe bune pentru Romania?”, a conchis Dan Barna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.