Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii DNA la Timişoara. E vizat un om de afaceri

observatorulph.ro
perchezitii

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2009-2013.

În cursul dimineții de 18 februarie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 6 locații situate în municipiul Timișoara și în localități din județul Timiș, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit presei locale, principalul vizat este omul de afaceri Popa Daniel Cristian, unul dintre apropiaţii senatorului PSD Marcel Suciu, şi un cunoscut jucător de pe piaţa cerealelor. Afaceristul este un apropiat al senatorului PSD Marcel Suciu, care nu a făcut un secret din relaţia cu Popa, mergând cu acesta chiar şi la Finanţele Publice pentru a-i susţine cauza. Ancheta DNA, care a durat mai mulţi ani, a scos la iveală întreaga schemă de fraudare a bugetului de stat, prin achiziţii de cereale prin firme fantomă.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Agenției Naționale de Administrare Fiscală și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

UPDATE: Potrivit unui drept la replică al senatorului Marcel Suciu, informaţia publicată de presa locală, cu privire la apropierea dintre el şi afaceristul vizat de DNA, este falsă.

"Informez pe aceasta cale redactia ziarului si pe autorul articolului ca nimic din ceea ce a fost publicat nu este real. Nu il cunosc pe Popa Daniel Cristian, nu l-am vazut niciodata si resping cu vehementa si fermitate orice legatura care mi se asociaza. Solicit scuze imediate daca nu se pot prezenta dovezi care sa contrazica aceste lucruri. Urmare a discutiei telefonice cu autorul articolului, am inteles ca s-a facut o analogie cu alt articol dintr-o alta publicatie, aparut in 2013, in care era mentionat printre alte nume si numele meu. Consider totusi ca este lipsit de deontologie profesionala publicarea unui astfel de articol care imi afecteaza imaginea fara ca publicatia respectiva sa fie citata sau fara sa se faca o minima verificare a starii de fapt", precizează senatorul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.