Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Percheziţii la fabrica companiei germane Merck, în cadrul anchetei referitoare la medicamentul pentru tiroidă Levothyrox

digi24.ro
capsule medicamente

Poliţia franceză a întreprins marţi percheziţii la fabrica din Lyon (centru-est) a companiei germane Merck, care produce medicamentul pentru tiroidă Levothyrox, a cărui nouă formulă face obiectul unor plângeri referitoare la efecte secundare grave, relatează AFP şi Reuters. Merck a confirmat efectuarea de percheziţii la sediul său din Lyon, dând asigurări că se aştepta ca acţiunea să aibă loc şi că laboratorul colaborează ''activ''. Percheziţiile au fost efectuate de o unitate a poliţiei naţionale franceze responsabilă cu sănătatea publică.

Circa trei milioane de persoane din Franţa, dintre care 80 % femei, folosesc medicamentul Levothyrox pentru hipotiroidie, care afectează metabolismul. Merck a înlocuit lactoza din medicament, pentru a-l face mai uşor tolerabil, cu acid citric şi manitol, ceea ce i-a determinat pe mulţi pacienţi să se plângă de efecte secundare severe, precum pierdere de memorie, căderea părului, creştere în greutate, palpitaţii etc.

Mărturiile referitoare la efectele indezirabile ale noii formule a medicamentului Levothyrox, introdus pe piaţa franceză la sfârşitul lui martie, s-au înmulţit în ultimele luni, astfel că a devenit o miză sanitară majoră pentru guvern. În septembrie, un procuror din Marsilia a demarat o anchetă pentru a afla dacă nu cumva Merck i-a înşelat pe pacienţi cu noua sa formulă de Levothyrox, conform Agerpres.

De atunci, Merck a reintrodus formula iniţială a medicamentului pe piaţă, în condiţiile unei largi mediatizări în Franţa. Levothyrox în vechea şi noua formulă va rămâne în farmacii până când va fi disponibil un nou tratament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.