Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 15.000 de poliţişti veghează la corectidudinea examenului de bacalaureat în Algeria

bac

Bacalaureatul din Algeria, ale cărui probe încep duminică, se desfăşoară în acest an sub o supraveghere sporită pentru a preveni fraudele masive de anul trecut, informează AFP, potrivit agerpres.

În 2016, frauda a fost de o asemenea amploare încât premierul de la acel moment a descris-o ca pe "un atac la adresa securităţii statului".

Citește și: 'Tătuca' Putin NU are zile proaste. Explicaţia simplă a liderului de la Moscova

Potrivit relatărilor apărute în presă, peste 1.000 de candidaţi au fost scoşi din sălile de examen pentru că au intrat cu telefonul mobil.

Zeci de directori, profesori şi responsabili de la centrele de examinare au fost reţinuţi sub suspiciunea de a fi divulgat subiectele, acestea circulând masiv pe reţelele de socializare înainte de examene.

În lipsa unor subiecte de rezervă, peste jumătate dintre candidaţi au fost nevoiţi să repete unele probe. De asemenea, pentru a evita o nouă "scurgere" a subiectelor, autorităţile au blocat accesul la reţelele de socializare pe cuprinsul ţării cu o zi înainte şi în timpul celor patru zile de testare.

Chiar dacă titulara educaţiei, Nouria Benghabrit, a respins în acest an blocarea reţelelor de socializare - care a provocat furia algerienilor în 2016 - ea a dat asigurări că au fost îndeplinite condiţiile pentru a fi evitate fraudele masive.

Citește și: Atac TERORIST asupra ambasadei SUA din Kiev. Poliţiştii sunt în alertă maximă - FOTO

Dispozitive care bruiază telecomunicaţiile şi echipamente de supraveghere video a fost instalate în centrele unde se imprimă subiectele. De asemenea, în locaţiile unde se desfăşoară probele a fost tăiat accesul la internet, iar cei aproximativ 700.000 de candidaţi vor fi controlaţi la intrare cu un "detector de metale şi produse electronice", a indicat Ministerul Educaţiei.

În plus faţă de cei 15.000 de poliţişti care asigură în fiecare an siguranţa în centrele de examinare, în acest an, "echipe specializate în lupta împotriva fraudelor informatice vor supraveghea activitatea utilizatorilor reţelelor de socializare pentru a preveni orice tentativă de difuzare a subiectelor", a indicat Direcţia Generală a Siguranţei Naţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.