Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peter Szijjarto: Ungaria doreşte o accelerare a procesului de integrare a Republicii Moldova în UE

peter szijjarto

Stabilitatea şi pacea în regiunile din vecinătatea estică a Uniunii Europene sunt la fel de importante ca securitatea şi stabilitatea vecinătăţii sudice a UE, a estimat marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, aflat în vizită la Chişinău, potrivit MTI.

''Fiecare politică europeană trebuie să se concentreze acum pe restabilirea securităţii pe continent, iar stabilitatea în regiunea vecină de la estul UE este esenţială în acest scop'', a subliniat Szijjarto, după convorbirile avute cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu premierul Pavel Filip şi cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur.

Citește și: Siria va refuza ajutorul Turciei pentru Alep dacă nu va fi îndeplinită o condiție

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a adăugat că, în calitate de ţară aflată la periferia estică a UE, Ungaria este deplin conştientă de importanţa stabilităţii în regiunile estice, adăugând că ţara sa doreşte o intensificare a programului Parteneriatul Estic.

Peter Szijjarto a menţionat că Ungaria doreşte o accelerare a procesului de integrare a Republicii Moldova în UE, subliniind că în acest fel poate spori şi stabilitatea regională. ''Nu este vorba doar despre securitate, ci şi despre avantaje economice'', a adăugat oficialul ungar.

Ungaria şi Republica Moldova au semnat un acord privind securitatea alimentară şi cooperarea agricolă. Partea ungară va exporta în Republica Moldova tehnologii de irigaţii în valoare de 400.000 de dolari, în cadrul unui program al ONU pentru modernizarea agriculturii moldoveneşti.

Pe de altă parte, cele două părţi au convenit ca Ungaria să acorde 30 de burse pentru studenţi moldoveni, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.