Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL, în căutarea identității pierdute. Cum încearcă să-și recupereze electoratul cu măsuri a la Boc

emil boc

Liberalii se află în plină  criză de identitate. Iar  liderii de partid o știu, în timp ce  rezultatele de al ultimele alegeri locale au  confirmat  această stare de lucruri. Până al alegerile parlamentare mai sunt  doar   patru luni,  iar în prezent, conducerea liberală caută  să identifice mesajele  cele mai percutante  pentru a-și recupera electoratul tradițional și a-l  convinge  să revină la urne ca să nu se mai întâmple ca al scrutinul  din 5 iunie, atunci când  simpatizanțiii   liberali, confuzi în urma  acțiunilor și  mesajelor  emise de PNL în spațiul public, s-au demobilizat în bună măsură, în timp ce  tinerii au căutat  alternative  în noile   formațiuni politice  apărute, precum USB-ul lui Nicușor Dan.

PNL va  comanda,  până  la campania pentru parlamentare,  două analize sociologice, una în această vară, cealaltă la începutul  toamnei, pentru a testa  cele mai   eficiente  mesaje  către  propriul electorat, tineri și  nehotărâți, menite  să  consolideze,  dar și să atragă aceste  categorii la urne, ne-au dezvăluit surse  liberale, o parte  din strategia de recuperare a  terenului pierdut la locale. Sondajele vor include și problematici de ordin politic, dar și o testare  al gradului  de încredere și al intențiilor  la vot ale romînilor în partidele politice.

Într-o  ședință  de mai multe  ore cu  prim-vicepreședinții și  vicepreședinții, conducerea liberală centrală , dar și liderii din teritoriu convocați și-au făcut   mea culpa pentru   greșelile de comunicare și erorile comise în campania pentru locale care au dus la pierderea semnificativă a  voturilor propriului electorat.  " Am susținut  o serie de măsuri care numai liberale nu erau. Nu ne-am diferențiat de PSD și electoratul nostru nu a mai știut ce să facă, a preferat să nu mai  meargă la vot. I-am dezamăgit , iar  acum  trebuie  să le  recâștigăm încrederea   până nu va  fi prea   târziu", ne-a explicat, sub  imperiul anonimatului, un prim-vicepreședinte  liberal, motivele de  nervozitate ale colegilor săi de  partid, stare care  s-a  făcut  pe deplin  resimțită la  ședința de ieri.

Potrivit surselor citate printre mesajele  și inițiativele care  vor  fi promovate  de acum înainte se  numără o nouă lege  care  va privi răspunderea  magistraților, eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii socio-profesionale, inclusiv  pentru parlamentarii și aleșii locali,  eliminarea ajutoarelor sociale și folosirea  acestor  fonduri  pentru sprijinirea tinerilor  antreprenori și a  persoanelor care vor să  facă o  afacere, dar  și reducerea presiunilor pe salarii și angajatori prin eliminarea sau diminuarea unor  taxe  și impozite  și crearea de  noi facilități fiscale pentru aceste categorii.

"Ne  vom  axa pe dezvoltarea  individuală, pe încurajarea evoluției ca persoană. E  nevoie de sânge proaspăt, de  o nouă abordare.  mai multe   măsuri cu adevărat  liberale,  altfel  nu ne mai găsim identitatea, riscăm să nu se mai facă separația între  noi și PSD și să ne  îndepărtăm astfel   electoratul tradițional. Cum  să ne mai sprijine  calasa de mijloc,  tinerii care vor un viitor,  cei care  contribuie din propriile salarii la bugetul de stat, dacă văd că susținem numai măsuri de asistență  socială, pentru cei care nu mai contribuie. Aceea  au  oricum alegerea făcută și  votează oricum cu PSD",  au mai subliniat aceleaași surse, considerentele pentru care  conducerea PNL  va apela  la  vechiul filon de sorginte liberală.

Doar că acest filon  pare mai degrabă de origine democrt-liberală. O parte  din  planurile   și măsurile luate în calcul de  conducerea   noului PNL au fost aplicate de   fosta guvernare Boc, cu  importante  costuri negative   la imagine și mai ales  la testele  electorale care au urmat.   Conducerea PNL este  conștientă de acest risc, dar preferă să vină cu mesaje și  propuneri care să  atragă  mai degrabă  tinerii și nehotărâții, ce riscă să fie acaparați de USR-ul  lui Nicușor Dan, decât  sî încerce pătura și așa  subțire de pensionari  și de persoane asistate social care ar fi votat cu ei.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.