Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii americani au fost puşi pe jar de o glumă proastă

Ameninţarea anonimă de atentat cu bombă la metroul din Los Angeles (sud-vestul SUA) a fost cel mai probabil o glumă proastă, au anunţat autorităţile americane în noaptea de marţi spre miercuri, relatează France Presse, conform agerpres.

Măsurile de securitate au fost puternic întărite marţi la metroul din Los Angeles, după ce un apel telefonic venit din străinătate anunţa un posibil atentat cu bombă într-o staţie din apropierea parcului de distracţii Universal.

Citeşte şi: Germania. BOMBE artizanale descoperite în casa unui suspect de terorism

Marţi seara, FBI (poliţia federală americană) a transmis într-un comunicat că a ajuns la concluzia că "nu există nicio dovadă" privind posibilitatea unei ameninţări la metroul metropolitan.

"FBI nu a găsit nicio probă că ameninţarea proferată împotriva liniei roşii (Red Line) a metroului din Los Angeles este credibilă", potrivit comunicatului. "Partenerii noştri din forţele de ordine estimează de asemenea că apelantul anonim putea, la fel cum s-a întâmplat anterior, să fi proferat ameninţări care nu s-au materializat", conform textului.

Peste zece poliţişti cu căşti pe cap, veste antiglonţ şi mitraliere, însoţiţi de câini dresaţi, au fost desfăşuraţi marţi în faţa intrării în staţia Universal City, în apropierea parcului de distracţii omonim şi unul dintre cele mai frecventate locuri din oraş.

Pasagerii, ale căror bagaje au fost verificate, au fost în mare parte la curent cu această ameninţare şi totuşi au decis să circule cu metroul, a constatat un fotoreporter AFP.

Circa 145.000 de persoane utilizează principalele două linii ale metroului din Los Angeles, a precizat primăria.

Citeşte şi: Accident aviatic, în Columbia, soldat cu 71 de morți: Directorul companiei, ARESTAT

Luni seara, FBI şi poliţia locală au avertizat că au primit un apel telefonic din străinătate, în care se vorbea în termeni "foarte specifici" de explozia unei bombe în staţia Universal City. Apelul fusese făcut de un bărbat neidentificat, care vorbea în limba engleză şi care a sunat pe o linie telefonică destinată alertelor teroriste, gestionată de autorităţile unui guvern străin. FBI nu a specificat despre ce fel de guvern este vorba, dar a indicat că acesta a transmis informaţia unei celule antiteroriste a FBI.

Autorităţile au precizat că nu au putut evalua credibilitatea acestei ameninţări şi au anunţat măsuri de securitate şi de supraveghere sporite pe întreaga reţea de metrou urban, cu patrulele în uniformă sau în civil.

Anul trecut, o ameninţare telefonică vizând şcoli a antrenat anularea orelor de curs timp de o zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.