Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta, mesaj pentru miniştri: E o catastrofă naţională ce se întâmplă

ponta_pupitru_guvern

Şedinţa de Guvern de miercuri, 4 februarie, a început la ora 12.00. La începutul şedinţei, premierul Victor Ponta le-a adresat un mesaj membrilor Executivului, pe câteva teme specifice. Una dintre teme a vizat procedurile de achiziţii publice.

Ponta le cere miniştrilor cu responsabilităţi în domeniu să lucreze la reglementările în vigoare pentru a uşura procedurile de achiziţii care în prezent sub blocate prin contestaţii. În caz contrar, România riscă să piardă fonduri europene, susţine Ponta.

"La fonduri europene, domnule ministru, mi-am asumat că trimitem în această sesiune pachetul legislativ cu achiziţiile. E o catastrofă naţională ce se întâmplă cu achiziţiile. Ne ajunge cuţitul la os şi noi tot suntem în contestări. Proiecte de sute de milioane de euro se plimbă de ani de zile între instanţă, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi autorităţile contractante", a declarat premierul.

Victor Ponta a ţinut să scoată în evidenţă că şedinţa de Guvern nu are pe ordinea de zi ordonanţe de urgenţă, iar în 2015 ţinta este diminuarea acestui timp de acte normative. "Uite că se poate. Doar când avem o situaţie de urgenţă voi accepta ordonanţe", a mai spus premierul.

Vezi şi: DOCUMENT - Actele normative ce vor fi dezbătute în şedinţa de Guvern

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.