Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ponta se întoarce la vechile metehne şi se oferă pe tavă Opoziţiei

victor ponta guvern

Victor Ponta face un anunţ care trimite cu gândul la perioada Guvernului Boc, perioadă în care legi importante au ajuns în vigoare prin asumarea răspunderii Guvernului, iar ulterior s-au dovedit a fi pline de probleme. Premierul a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul Codului fiscal, dacă acesta va fi blocat "în mod politicianist". Ponta expune astfel Guvernul unei moţiuni de cenzură suplimentare.

"Eu voi face toate eforturile ca acest Cod (fiscal -n.r.) să se adopte până la sfârşitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau în calcul angajarea răspunderii guvernului, dacă, la un moment dat, se blochează politicianist de către PNL sau de către altcineva, iau în calcul şi acest lucru. Din punctul meu de vedere, până la sfârşitul sesiunii parlamentare trebuie să avem adoptat Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală, ca să avem 6 luni de pregătire a implementării", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Întrebat ce va face în cazul unei moţiuni de cenzură, el s-a arătat optimist. "Mă descurc cu moţiunile de cenzură", a spus Ponta. Premierul a caracterizat Codul fiscal propus ca fiind unul "bun", care propune schimbări fiscale ce păreau "o utopie" în urmă cu 3-4 ani.

"Pe mine mă interesează să avem Codul fiscal, pentru că este un cod bun şi pentru că schimbările fiscale, România, după 3 ani de creştere economică, şi le poate permite cu adevărat. Nu ni le puteam permite în 2011 sau 2012, era o utopie. Dar, după ce 3 ani de zile la rând - creştere economică, reducerea deficitului bugetar, investiţii străine mai multe, după ce am reparat lucrurile sociale, după ce am văzut că reducerea CAS a funcţionat, ce mă interesează este să se facă acest Cod fiscal. Că, după aia, 'e al PNL, al PSD', în realitate nu e nici al PNL, nici al PSD, nici al altcuiva, este al unor oameni care au lucrat tot anul trecut. (...) Acum este un text, e o propunere. O lună de zile nici măcar nu-l trimitem de la Guvern către Parlament, ci, o lună, tot primim observaţii, propuneri. A doua fază este Senatul, a treia fază, Camera Deputaţilor, a patra fază, promulgarea de către preşedinte. Deci, în patru faze, dacă apare vreo greşeală, poate fi îndreptată", a mai declarat Victor Ponta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.