Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Adunării Parlamentare a CE a DEMISIONAT, după scandalul URIAȘ în care a fost implicat

adevarul.es
demisie

Senatorul spaniol Pedro Agramunt a demisionat vineri din funcţia de preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), cu trei zile înainte de votul asupra unei rezoluţii în cadrul sesiunii de toamnă a Adunării de la Strasbourg ce viza destituirea sa, din cauza unei călătorii controversate în Siria, relatează AFP.

Citește și: Ministrul Justiției NU renunță la proiectul pe legile Justiției și pasează cartoful fierbinte: 'Decizia poate fi luată la celelalte paliere'

Citește și: CONCLUZIILE RAPORTULUI! Neregulile descoperite de Inspecția Judiciară la DNA


"Am decis astăzi, din motive personale, să nu mai prezidez Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei", a anunţat pe contul său de Twitter Pedro Agramunt, în vârstă de 66 de ani, ales preşedinte al APCE în ianuarie 2016. 

Plecarea sa a fost cerută de toate grupurile politice ale APCE, care i-au reproşat lui Pedro Agramunt, adesea chiar în termeni virulenţi, vizita la Damasc în luna martie, cu un avion pus la dispoziţie de guvernul rus, şi unde s-a afişat cu preşedintele Bashar al-Assad. 

În iunie, APCE a adoptat o procedură care îi permite să-l destituie pe preşedintele său, ceea ce nu putea face până în prezent. Mai mulţi membri ai Adunării i-au cerut atunci lui Agramunt să demisioneze pentru a "evita umilinţa unei destituiri". 

O propunere de destituire a fost adoptată în iunie de 158 din cei 324 de parlamentari ai APCE, iar decizia a fost de a supune la vot destituirea lui Agramunt la următoarea sesiune a Adunării din octombrie dacă acesta nu ar fi demisionat până atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.