Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Iohannis se extrage

I-am urmărit declarația lui Iohannis. Mi s-a părut declarația unui om care vrea să se extragă din realitatea politică a zile. Din nou, a vrut să pară președintele-monarh care de acolo, de sus, din turnul său îi vede și îi observă pe oamenii politici.

La prima vedere, ai putea spune că a avut o declarație corectă. A menționat îmbunătățirile sistemului electoral, noua legislație adoptată în mandatul său. A făcut cu ochiul noilor partide, salutând apariția acestora, a vorbit despre votul în două tururi și despre necesitatea unei noi analize pe marginea acestei teme.

M-a surprins, însă,  fraza „Eu pot doar sa invit partidele sa se reformeze.” Am recitit discursul și am observat și pasajul „Rolul fundamental în reformarea și înnoirea clasei politice îl au alegătorii. Nu trebuie sa ne imaginam ca altcineva decât alegătorul poate sa schimbe clasa politica românească”

Și totuși ce a vrut Iohannis?

A vrut să se disocieze de eșecul acestor alegeri. Nu el a votat primari penali, nu el a votat primari aflați în pușcărie, nu el a votat aceeași oameni vechi,dinozauri, acei primari aflați la al 4 mandat.

Are dreptate, electoratul votează, el decide. Doar că Iohannis a vrut să puncteze acest lucru și să arate că este nevinovat. Teza lui principală „o altfel de politică”, „o nouă clasă politică” nu a dat roade la aceste alegeri.

Președintele monarh arată spre popor. Voi votați, eu doar vă zic: avem nevoie de altă clasă politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.