Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Presedintele CCR aviz presedinte si premier: NU se poate renunta la o solicitare facuta Curtii

Augustin-Zegrean
Citeste si: Dosare grele pe masa judecatorilor de la CCR
"Aici suntem în dreptul public şi aici nu funcţionează principiul disponibilităţii cum e în procesul civil, când partea poate să-şi retragă acţiunea. o acţiune adresată ccr nu mai poate fi retrasă. Si când soluţionăm excepţii de neconstituţionalitate acelaşi lucru, vin părţile şi spun : păi ştiţi nu ne mai interesează că noi am terminat procesul şi vrem să renunţăm. Nu se poate renunţa aici.", a spus seful CCR.
"Azi o judecăm ca şi orice altă cerere . sigur că vom avea în vedere faptul că premierul a depus acea cerere şi că conflictul a fost oarecum depăşit pt că s-au îndeplinit obligaţiile despre care era vorba acolo. dar trebuie să judecăm . nu putem scădea dosarul din evidenţe fără o decizie.", a mai spus el.
Intrebat daca decizia care va fi pronuntata de Curte va avea vreo valoare, presedintele CCR a subliciat ca "toate deciziile pe care le pronunţăm intră în patrimoniul de decizii a CCR şi oricând poate fi invocată, sigur nu are ea valoare acum cum ar avea în dreptul englez dar totuşi ţinem seama de deciziile pe care le pronunţăm , de practica noastră."
Cat despre Legea certificatelor verzi - Legea de aprobare a OUG 57/2013 privind energia din surse regenerabile, presedintele CCR a subliniat ca avem a face cu o situatie inedita:
"Legea a fost promulgată după ce Curtea a fost sesizată , este o situaţie inedită. nu am mai avut astfel de situaţii. acolo am fost sesizaţi pt un control prealabil , a priori . legea s-a promulgat deja . vom vedea ce soluţii vom găsi în cauza asta.", a concluzionat Augustin Zegrean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.