Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primarul general anunță măsuri urgente pentru Nordul Capitalei

Gabriela Firea

Se va constitui un grup de lucru care sa identifice solutiile pentru eradicarea poluarii in zona de nord a Capitalei.

Vezi și: DNA detonează NUCLEARA: Administrația Prezidențială l-a ajutat pentru a obține despăgubiri ANRP

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat o sedinta de lucru  pe tema poluarii cauzate de prezenta hidrogenului sulfurat în atmosfera, care afecteaza grav calitatea vietii cetatenilor din zona de nord a Bucurestiului.Cei mai multi dintre locuitorii care au reclamat aceasta problema sunt din : Pajura, Bucurestii Noi, Chitila, Chiajna, Militari, Drumul Taberei si Giulesti Sarbi.

Primarul General, Gabriela Firea: ”Am primit foarte multe sesizari in ceea ce priveste poluarea cauzata de prezenta hidrogenului sulfurat in atmosfera in zona de nord a Bucurestiului. Se impune ca toti actorii implicati in identificarea sursei si cu atribuitii in a lua masuri sa actioneze interinstitutional, cu respectarea normativelor nationale si europene. Asadar, voi emite zilele urmatoare o dispozitie de Primar General pentru constituirea unui grup de lucru format din reprezentanti ai autoritatilor cu competente in protectia mediului. Vom stabili impreuna proceduri clare de lucru, rolul acestui grup fiind acela de a identifica sursele de poluare, dar si solutiile concrete de eliminare a acestui fenomen. Autoritatile trebuie sa faca front comun si sa vina cu solutii clare pentru rezolvarea problemei.”

Primarul Capitalei a mai adaugat ca gropile de gunoi din zona de nord a Bucurestiului pun în pericol sanatatea locuitorilor. În sectorul 1 si în zonele limitrofe exista o serie de depozite de deseuri, o parte din ele necontrolate, iar o alta parte administrate de diverse societati comerciale.

In cadrul sedintei, s-a facut analiza situatiei cu punctele de vedere ale autoritatilor cu competente de verificare si control in ceea ce priveste protectia mediului si s-a propus incheierea unui protocol intre autoritatile locale, inclusiv Politia Locala a Municipiului Bucuresti si politiile locale de sector si din comunele Chijna si Chitila, pentru stabilirea unor puncte fixe de control prin care sa se asigure monitorizarea permanenta a activitatii din zona cu echipe de specialisti, dar si cu montarea unor camere video. De asemenea, s-a mai propus inventarierea perimetrului pentru a afla cu exactitate care dintre terenurile din zona sunt proprietate privata si care apartin domeniului public.

La intalnire au participat reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului Bucuresti, ai Agentiei pentru Protectia Mediului Ilfov, ai Garzii Nationale de Mediu, ai Primariilor Sectoarelor 1 si 6, ai Primariilor  Chitila si Chiajna, ai Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti, ai Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si ai Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

Vezi și: DIVORȚUL anului în politica din România: 'Am decis, împreună, să DIVORȚĂM' / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.