Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul lucru pe care Klaus Iohannis l-a învățat de la Traian Băsescu și l-a aplicat pe Victor Ponta

iohannis basescu

Au trecut 6 luni de când Klaus Iohannis a preluat mandatul de președinte de la Traian Băsescu și arată că a învățat ceva de la predecesorul său.

Citește și: Klaus Iohannis refuză numirea lui Gabriel Oprea! Cerință inedită a președintelui

Băsescu a spus că el nu l-ar numi pe Gabriel Oprea premier interimar până când nu ar vedea niște acte medicale concludente de la Victor Ponta că nu-și poate îndeplini funcția. După ce l-a auzit pe Băsescu. Iohannis a făcut întocmai. A anunțat că amână numirea lui Oprea premier interimar până când va primi un buletin medical complet de la Ponta.

Citește și: Klaus Iohannis îl lichidează pe Victor Ponta în Strategia Națională de Securitate

"Victor Ponta este prim-ministru de drept, votat de parlament, nu numit interimar de preşedinte. Preşedintele doar a emis decretul prin care a consfinţit decretul prin care parlamentul l-a decretat. Eu aş fi avut exigenţa să îmi trimită şi un certficat medical pentru că nu e o joacă: sunt bolnav şi anexez următoarele documente.

Şi i-a cerut neconstituțional să-l numească pe Oprea. Art. 107 e clar acolo: spune că în cazul în care premierul e în incapacitatea de a-şi exercita funcţiile, preşedintele desemnează un premier interimar. Faptul că Ponta îşi permite să numească un premier interimar ne arată că suntem în faţa unui aranjament interior. Eu a doua zi semnam decrete. Uitați-vă pe Facebok la John Kerry care şi-a pus poze din spital, cu telefonul şi conducându-şi afacerile departamentului de stat. Este neuzual să spui pe perioada recuperării nu sunt apt pentru exercitarea serviciului, e neuzual", spunea duminică seara Traian Băsescu la B1 TV.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.