Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Protest cu 100 de Statui ale Libertăţii pentru primele 100 de zile ale preşedinţiei Trump

3 Million Page
Trump si Silicon Valley

O sută de persoane deghizate în Statui ale Libertăţii s-au adunat joi în faţa Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Londra pentru a marca primele 100 de zile de la instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump. Manifestanţii, militanţi ai organizaţiei pentru drepturile omului Amnesty International, au păstrat o jumătate de oră de tăcere în faţa clădirii ambasadei, arborând pancarte pe care se putea citi "Bun-venit refugiaţilor" şi "Fără ziduri", relatează AFP şi DPA.

Directoarea Amnesty International pentru Marea Britanie, Kate Allen, a declarat înainte de protest că, în doar 100 de zile - care se împlinesc sâmbătă - "preşedintele Trump a reuşit să afecteze inimaginabil reputaţia oricum nu tocmai perfectă a SUA în materie de respectarea drepturilor omului". Un alt protestatar îmbrăcat în Statuia Libertăţii a stat în faţa consulatului SUA din Irlanda de Nord, iar un protest similar este planificat pentru sâmbătă la consulatul SUA din Scoţia, conform Agerpres.

În urma controversatelor decizii antiimigraţie ale lui Trump, aproape două milioane de britanici au semnat o petiţie online cerând ca vizita prevăzută a liderului de la Casa Albă în Marea Britanie să fie "retrogradată" de la vizită de stat la simplă vizită oficială. În urma unei dezbateri în parlament, guvernul premierului britanic Theresa May a indicat că nu renunţă la planul de a-l primi pe Donald Trump, dar că vizita acestuia ar urma să fie amânată pentru această toamnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.