Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacția lui Ionuț Cristache după revolta Coaliției pentru Familie: `NU deține nimeni monopol pe idei sau inițiative în această țară`

TVR
Ionut Cristache

Realizatorul Emisiunii ”România 9” de la TVR, Ionuț Cristache, a reacționat după revolta Coaliției pentru Familie în urma unei dezbateri privind eventualul referendum național pentru revizuirea Constituției României în sensul definirii Familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Ionuț Cristache arată într-un punct de vedere remis redacției stiripesurse.ro care au fost resorturile organizării acelei dezbateri:

”La emisiune nu au fost invitati doar opozanti, dimpotriva. Au fost in total 6 invitati, 3 pro-familie traditionala, 3 militanti impotriva referendumului de modificare a constitutiei. Cine a urmarit dezbaterea a putut sa-si traga singur concluziile. Dar impresia mea, ca sa nu-i spun certitudine, este ca efectul de turma a functionat si de aceasta data. Au fost mult prea putini cei care au privit cap-coada, chiar si in randul colegilor de breasla care au scris pe marginea acestui subiect, si mult prea multi care au inteles "tot" ce s-a discutat in platou.

Pentru ca asa ne-am obisnuit in aceste vremuri agitate, sa vindem titluri care, de multe ori, omit adevarul si sa ne luam informatia din titluri de facebook, fara sa mai parcurgem integral declaratii ori informatii. Ne lasam pur si simplu contaminati de isteria provocata cu buna stiinta de unii interesati si preocupati de zgomot. Noi nu ne-am propus o confruntare, ca am vazut dupa, reactii foarte violente de la "buni crestini", foarte revoltati de faptul ca nu au fost invitati in platou, ci o discutie civilizata intre oameni cu viziuni diferite.

De aici si pana la "linsajul mediatic", la "propaganda sorosista" care ne-a molipsit, la "apucaturile neo-marxiste" e cale lunga.Nimeni nu a fost jignit, informatiile eronate au fost contracarate, propaganda de amebele parti a fost imediat blocata. Si as mai vrea sa subliniez un aspect, nu exista "temele cuiva"! Orice tema poate fi dezbatuta public de oricine, atata timp cat are caderea sa o faca, iar o tema ca "modificarea constitutiei" poate fi dezbatuta de orice cetatean, nu e imperios necesar ca in platoul unei televiziuni, intr-un studio radio, intr-o piata publica sa fie invitata persoana x.

Nu e tema cuiva, este tema TUTUROR, desi unii s-au obsisnuit sa defileze cu trufie (un pacat) cu 3 milioane de semnaturi la purtator, de ceva timp. Intamplarea face ca aceasta dezbatere sa fi avut loc la postul public, iar echipa Romania 9 a decis aceasta componenta plecand tocmai de la argumentele enuntate mai sus. NU detine nimeni monopol pe idei sau initiative in aceasta tara. Cum ar fi ca de fiecare data cand este invocat presedintele, premierul sau oricare alta persoana publica a acestei tari, ea sa fie prezenta si in studio? E trist sa vezi ca cei care propovaduiesc toleranta sunt atat de inversunati si cred ca sunt detinatorii adevarului absolut.”, a spus realizatorul TVR în punctul de vedere remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.