Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rex Tillerson pleacă în China pentru a evita un eventual război comercial

Secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, va vizita China în zilele de 18 şi 19 martie, la invitaţia omologului chinez Wang Yi, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, citat de agenţia Xinhua, conform agerpres.

Oficialul a declarat că Tillerson şi Yang Yi vor avea un schimb de opinii despre relaţiile bilaterale şi despre teme regionale şi internaţionale de interes comun.

Un analist american DETONEAZĂ relaţiile transatlantice. 'Trump a fost SPIONAT de britanici!'

Vizita are loc în contextul în care premierul chinez Li Keqiang a declarat, miercuri, că este "optimist" în ce priveşte relaţia cu SUA, dar a avertizat cu privire la implicaţiile pe care le-ar avea un eventual război comercial între cele două ţări, potrivit AFP.

Pe parcursul campaniei electorale pentru prezidenţiale, Donald Trump a ameninţat că va impune tarife punitive pentru produsele chinezeşti.

"Nu dorim un război comercial între ţările noastre. În cursul ultimelor decenii, relaţiile noastre au avansat, deşi au existat suişuri şi coborâşuri. Sunt, aşadar, optimist, indiferent de cine este la putere în SUA", a spus premierul Li Keqiang.

Prim-ministrul chinez a subliniat că în caz de conflict economic ar avea de suferit în primul rând companiile cu capital străin din China, mai ales cele cu capital american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.