Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Hexi Pharma: Nicolae Bănicioiu, prima reacție

Nicolae Banicioiu

Apar noi informaţii în dosarul Hexi Pharma. În februarie 2015, Nicolae Bănicioiu, Ministru al Sănătății la acea vreme, ar fi primit o informare din partea Serviciului Român de Informații despre o licitație organizată la Spitalul din Cluj care ar fi fost trucată. Majoritatea loturilor de dezinfectanți care au fost achiziționați atunci erau produse Hexi Pharma.

Cine este ministrul care știa despre problemele Hexi Pharma (surse)

Fostul ministru, Nicolae Băniciou, a reacționat și a spus că în timpul mandatului său au avut loc ample controale și că a făcut tot ce a depins de el.

Nu pot sa confirm sau sa va dau detalii despre informarile pe care le-am primit. Eu cred ca am avut o colaborare buna, din acest punct de vedere, cu toate institutiile statului. Insa ceea ce vreau sa precizez, este ca atunci cand am avut o informatie, de oriunde, inclusiv din presa, am luat imediat masuri. Aici este o alta discutie. Eu, intotdeauna, cand aveam astfel de informatii, trimiteam Corpul de Control sau alte organe de control ale ministerului. In mandatul meu au avut doua controale nationale ample si s-au luat masuri. S-au verificat si aceste aspecte de igiena sanitara si dezinfectie. Vreau sa va spun ca s-au luat măsuri în momentul respectiv. Au fost confiscate sau retrase de pe piata un numar de produse de acest gen. In mod special, nu a fost o chestiune care sa-mi atraga atentia. Am primit informatii si informari, in acele momente, pe care nu le pot detalia in momentul de fata, pentru ca nu-mi permite legea, dar nici nu-mi amintesc, in mod specific, de una in parte. Nu e vorba de a avea sau nu a avea ce sa-mi reprosez. Eu stiu ca am incercat sa fac tot ceea ce a depins de mine pentru a imbunatati sistemul”, a spus fostul ministru al Sănătății, într-o intervenție telefonică la Antena3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.