Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandalul Mitsubishi ia amploare. Analiști: 'Ar putea fi sfârșitul'

04-mitsubishi-outlander-sport-review

Angajati ai Ministerului Transporturilor din Japonia au verificat joi centrele de dezvoltare ale Mitsubishi Motors, in vederea inceperii unei investigatii, dupa ce conducerea companiei a dezvaluit ca au fost manipulate datele privind consumul de combustibil in cazul unor modele de autoturisme, relateaza agentia EFE.

Reprezentantii ministerului au mers la centrul tehnic Okazaki (centrul Japoniei) pentru a realiza o prima inspectie "in situ", conform canalului public de televiziune NHK.
Acesta a precizat, de asemenea, ca administratia a dat termen companiei pana pe 27 aprilie pentru a prezenta un raport privind aceasta falsificare a datelor, a carei marire reala inca nu se cunoaste.
Totodata, au fost solicitate si altor companii din sector rapoarte privind metodele utilizate in probele de eficienta, data fiind posibilitatea de a exista mai multe nereguli.
Unii analisti considera ca aceasta manipulare ar putea dauna grav companiei, producatorul de autovehicule nipon dispunand in prezent de mai putina lichiditate, dupa ce, deceniul trecut, a fost salvat financiar de alte companii din conglomeratul Mitsubishi.
Cazul ar putea forta compania inclusiv sa returneze Guvernului ajutoarele publice "atasate" acestor modele, daca se stabileste ca ele nu indeplinesc standardele de mediu cerute pentru respectivele subventii, din cauza falsificarii, informează incont.stirileprotv.ro.
Mai multe pe incont.stirileprotv.ro

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.