Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește un GIGANT BURSIER: Germania și Marea Britanie pun detaliile la punct

Operatorii bursieri London Stock Exchange și Deutsche Boerse împreună cu organismele de reglementare examinează consecințele deciziei britanicilor de a ieși din Uniunea Europeană asupra proiectului de fuziune a celor două burse, a declarat marți un purtător de cuvânt de la Ministerul german de Finanțe, informează Reuters.

În luna martie a acestui an, Deutsche Boerse și LSE au anunțat că au pus la punct termenii unui acord de fuziune care urma să dea naștere unui gigant bursier european și care urma să aibă cartierul general la Londra.

Citește și: Mai tari decât Einstein: Ei sunt cei mai deștepți actori și artiști din lume

"Este de datoria autorităților de reglementare să-și exprime opinia față de acest subiect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului german de Finanțe întrebat fiind care va fi impactul Brexit asupra proiectului de fuziune a celor două burse. "În plus, cele două companii vor analiza și ele care sunt consecințele referendumului", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Anterior, președintele Autorității de reglementare a piețelor financiare din Germania (Bafin) a criticat ideea ca Londra să fie cartierul general al noului grup bursier rezultat în urma fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse. "Este greu de imaginat cum cea mai importantă bursă din zona euro să fie condusă dintr-un loc situat în afara Uniunii Europene", a declarat Felix Hufeld. Potrivit acestuia odată cu ieșirea Marii Britanii din UE, tranzacțiile cu euro obligațiuni ar trebui mutate în UE și să se deruleze la Frankfurt.

Citește și: Doamne, mare Ți-e grădina! I-a dat ca surdu’n clopot: Au fost filmați când făceau sex în clopotniță / VIDEO

Autoritatea de reglementare a piețelor financiare din Germania este subordonată Ministerului de Finanțe. Deși se nu poate opune fuziunii dintre London Stock Exchange și Deutsche Boerse, opinia Bafin este influentă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Acestea sunt cele mai tari glume cu și despre Brexit

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.