Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seminar important româno-finlandez privind drepturile copilului, la Helsinki

Camelia Smicală

Un seminar româno-finlandez privind drepturile copilului a avut loc la Helsinki, sesiunea de consultări bilaterale înscriindu-se în demersurile autorităţilor române în cooperare cu cele finlandeze în vederea soluţionării cazului minorilor Maria şi Mihai Jalaskoski, copiii Cameliei Smicală.

"În cadrul discuţiilor cu experţii finlandezi, partea română a reiterat necesitatea identificării celor mai bune instrumente menite să contribuie la consolidarea şi diversificarea cooperării, cu accent pe schimbul de bune practici dintre cele două state. S-a subliniat că asigurarea respectării drepturilor cetăţenilor români din străinătate reprezintă o preocupare constantă a autorităţilor române. Sesiunea de consultări bilaterale se înscrie în demersurile autorităţilor române în cooperare cu cele finlandeze, în vederea soluţionării unuia dintre cele mai complexe cazuri de preluare a unor minori de către serviciile sociale, respectiv cazul copiilor Maria şi Mihai Jalaskoski", se arată într-un comunicat transmis joi de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP).

Delegaţia română, formată din experţi ai MRP, împreună cu specialişti ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie şi ai Avocatului Poporului, a avut o întrevedere de lucru cu reprezentanţi ai statului finlandez din cadrul Ministerului Afacerilor Sociale şi Sănătăţii, Ministerului Justiţiei, al Serviciului de Urgenţe Sociale şi al Sprijinului Oferit în Situaţii de Criză. Evenimentul a avut loc marţi la Helsinki, la sediul Ministerului Afacerilor Sociale şi Sănătăţii din Finlanda, conform Agerpres.

Seminarul a vizat extinderea cooperării bilaterale şi a demersurilor care privesc drepturile cetăţenilor români aflaţi în Republica Finlanda. El a avut loc ca urmare directă a vizitei de lucru efectuată de ministrul pentru românii de pretutindeni, Andreea Păstîrnac, la Helsinki, se menţionează în comunicat.

Copiii Cameliei Smicală Jalaskoski, Mihai şi Maria, au fost preluaţi de către autorităţile finlandeze în urmă cu doi ani. Cei doi micuţi au dublă cetăţenie - română şi finlandeză. Mama acestora a cerut în mai multe rânduri susţinerea autorităţilor române, pentru ca fiul şi fiica ei să revină în custodia sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.