Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Zboruri de recunoaştere ruse, dar fără lovituri (Pentagon)

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Ruşii, care potrivit Washingtonului au instalat o bază aeriană în Siria, au efectuat zboruri de recunoaştere deasupra acestei ţări, fără a proceda însă la lovituri, a declarat vineri un oficial militar american, citat de AFP. 

'Am văzut zboruri de recunoaştere ale aparatelor ruse. Este tot ceea ce am observat până acum', a declarat colonelul Pat Ryder, purtător de cuvânt al Comandamentului militar american în Orientul Mijlociu (Centcom), în cadrul unei conferinţe de presă. 

Militarii americani nu cunosc proiectele Moscovei şi 'nu sunt în contact cu militarii ruşi', a subliniat el, adăugând că 'uşa este deschisă pentru potenţiale discuţii în legătură cu modul în care ruşii şi coaliţia ar putea lucra împreună'. 

Potrivit Pentagonului, ruşii au instalat o bază aeriană în provincia Latakia, regiune controlată de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, şi, conform unor surse americane, Moscova ar fi trimis 28 de avioane de luptă, adaptate în special la atacuri la sol. În plus de personalul bazei (piloţi, mecanici), au fost desfăşuraţi aproximativ 500 de soldaţi ruşi, care sunt dotaţi cu câteva tancuri, vehicule blindate, elicoptere. 

Washingtonul a indicat că va primi favorabil o iniţiativă rusă pentru întărirea luptei împotriva grupării teroriste Statul Islamic, dar în acelaşi timp se teme că soldaţii ruşi vor lupta alături de regimul lui Bashar al-Assad şi vor ataca grupări siriene, kurde sau forţe moderate susţinute de SUA. 

'Acesta este un mare subiect de preocupare pentru noi', a mai declarat colonelul Ryder. 

Siria urmează să fie subiectul principal al întâlnirii de luni de la New York dintre preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin, întâlnire ce are loc în contextul celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.