Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Statui vivante, parade colorate, marionete și artificii, în ultimul weekend B-FIT in the Street!

teatru

Spectacole cu statui vivante, parade colorate, marionete, artificii și spectacole nocturne din Franța, Germania, Spania și România se numără printre atracțiile ultimului weekend al festivalului de teatru de stradă din Capitală "B-FIT in the Street!", informează un comunicat al organizatorilor citat de Agerpres.

Zonele de desfășurare a spectacolelor de stradă din acest weekend sunt Piața Universității, Parcul Kretzulescu, Piața George Enescu, Centrul Istoric și Calea Victoriei.

De la teatru în aer liber și dansuri sud-americane, până la un moment surpriză care îi transformă pe spectatori în actori, al cincilea weekend de festival va face publicul să experimenteze lumi complet diferite.

Personaje din secolul XVI, cariatide care se îndrăgostesc de trecători și statui celebre din București apar vineri pe străzile Centrului Istoric să își spună povestea fără cuvinte în spectacolul "Stil(L) urban".

Sâmbătă este rândul Cenușăresei, al lui Harap Alb, Hansel și Gretel și al altor personaje de basm să îi poarte pe cei mici și pe cei mari în lumea spectacolului de statui vivante "A fost odată ca niciodată" din Parcul Kretzulescu iar duminică, actorii Teatrului Masca din "Bizarerii baroce" redau în Centrul Istoric eleganța Franței de secol XVII.

Tot sâmbătă, "B-FIT in the Street!" invită spectatorii să vadă Bucureștiul noaptea cu trei momente pregătite de trupe de artiști din Germania, Franța și Spania.

Prezență obișnuită la marile festivaluri de profil din Coreea de Sud, Franța, Columbia, Danemarca, Taiwan sau Chile, trupa spaniolă Xarxa vine în Piața George Enescu sâmbătă, de la ora 21,30, cu unul dintre cele mai interactive numere din teatrul contemporan de stradă. "Magic Night" se experimentează cu toate cele cinci simțuri și îi invită pe spectatori să devină protagoniști, să se lase transportați în atmosfera popularelor fieste din Valencia prin jocuri pirotehnice tradiționale, muzică live și artificii spectaculoase.

Dundu, marioneta luminoasă de dimensiuni impresionante, poate fi văzută sâmbătă, la ora 22,00, imediat după terminarea spectacolului "Magic Night". Alături de Dundu, dansatorii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino pornesc din Piața George Enescu în ultima paradă a festivalului de la București, care îi va purta pe participanți pe ritmuri sud-americane către punctul culminant al serii, Piața Universității.

De la 22,30, în Piața Universității, Dundu îmbie la visare printr-o reprezentație neobișnuită de teatru de păpuși, manevrate de păpușari germani cu experiență în spectacole de anvergură, în care personajele sunt niște marionete uriașe, care luminează în noapte și spun fără cuvinte povești universale pe acorduri muzicale extrem de sensibile, cântate live la harpa kora, tradițională din Africa de Vest.

Artiștii francezi de la Body and Dance Carnaval Latino vor aduce, în cele trei zile ale ultimului weekend "B-FIT in the Street!", exotismul culturii sud-americane cu dansuri de samba, salsa, merengue și cha cha cha.

Organizat de Primăria Capitalei prin ArCuB, Festivalul Internațional de Teatru de Stradă București "B-FIT in the Street!" a adus, pe parcursul celor cinci weekenduri din luna iulie, 40 de spectacole internaționale cu zeci de reprezentații și peste 300 de artiști din nouă țări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.