Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURSE - De ce miroase a Congres la PNL, în prag de alegeri

www.hotweek.ro
pnl dosar sector

O adevărată bombă a fost lansată pe piața politică, ieri, de secretarul general al PNL, Ilie Bolojan. Acesta spunea că în partid ar trebui luată în considerare varianta ca până în alegerile parlamentare să avem președinte unic, ceea ce ar însemna automat organizarea unui Congres al PNL.

Citește și: Alina Gorghiu, prima reacție la propunerea BOMBĂ a SG-ului PNL

Citește și: SG-ul PNL detonează NUCLEARA în partid: președinte unic înainte de parlamentare

Bomba lui Ilie Bolojan nu este tocmai o noutate, pentru că liderii PNL iau tot mai în serios acest lucru. Copreședintele PNL, Alina Gorghiu, a explicat, pentru STIRIPESURSE.RO, că se analizează varianta și va fi supusă unei cercetări sociologice.

Surse din PNL ne-au explicat de ce s-a schimbat atât de mult foaia în PNL, asta după ce, ulterior alegerilor locale nimeni cu dorea să audă de Congres. Copreședinții PNL au grăbit fuziunea în țară și în doar o lună de zile au unificat toate organizațiile, mai puțin Mureșul, unde vor fi făcute alegeri.

Roata s-a întors, iar acum a venit nota de plată. Din țară, lideri teritoriali pun acum presiune asupra conducerii centrale să facă și aici pasul definitiv spre unificare, pentru că altfel PNL ar fi un partid unificat doar pe hârtie: organizații unice în țară, dar conducere bicefală la centru.

Puși puțin la zid, liderii PNL au acceptat varianta venită din țară, dar nu doresc să facă o mișcare atât de abruptă fără a se baza pe cifre. În cadrul studiilor sociologice făcute pentru alegerile parlamentare, va fi inclusă și această variantă, a unui Congres PNL. Ei își doresc să vadă cum percep oamenii din țară fuziunea dintre vechiul PNL și vechiu PDL, dar și ce așteptări au în continuare de la acest proces de fuziune.

Dacă se va ajunge la concluzia necesității unui Congres acesta ar putea avea loc cel mai devreme în luna august și cel mai târziu la începutul lunii septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.