Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tragedie in Columbia. Zeci de persoane au murit din cauza unei alunecari masive de teren

columbia

Cel puţin 48 de persoane au murit şi 27 au fost rănite după o alunecare de teren provocată de ploi puternice care au dus la revărsarea unui râu în noaptea de duminică spre luni la Salgar, în nord-vestul Columbiei, relatează AFP şi Reuters.

Victimele au fost surprinse în somn de venirea viiturii, care a luat totul în calea ei, a povestit la postul de radio RCN Olga Osorio, primarul din Salgar, localitate din departamentul Antioquia. Cătunul cel mai afectat a fost distrus în totalitate, fiind acoperit de pietre şi nămol, a adăugat ea.

"Conform bilanţului oficial al Consiliului municipal pentru prevenirea catastrofelor naturale de la Salgar, 48 de persoane şi-au pierdut viaţa după alunecarea de teren produsă în valea Liboriana", a anunţat într-un comunicat Unitatea naţională pentru gestionarea riscului de catastrofe naturale (UNGRD). Primul bilanţ avansat de autorităţi a fost de 33 de morţi.

Alunecarea de teren, produsă în jurul orei 03.00 dimineaţa (08.00 GMT), s-a soldat şi cu 27 de răniţi, 30 de familii fiind afectate de intemperii, potrivit autorităţilor.

Ploile torenţiale din ultimele zile au produs revărsarea unui râu în valea Liboriana, într-un loc în care accesul era oricum dificil, notează AFP.

Preşedintele columbian Juan Manuel Santos s-a deplasat la faţa locului, survolând zona într-un elicopter, iar apoi s-a întâlnit cu reprezentanţii autorităţilor locale pentru a discuta despre operaţiunile de salvare, a anunţat preşedinţia.

"Suntem în cursul acţiunii de răspuns la urgenţa de la Salgar", a dat el asigurări dimineaţă pe contul său de Twitter, adăugând că persoanele afectate vor primi tot sprijinul.

Localitatea Salgar, cu circa 18.000 de locuitori, înconjurată de numeroase cursuri de apă şi situată într-o zonă muntoasă la circa 100 km sud-vest de Medelin, era luni privată de apă potabilă şi alimentare cu gaz din cauza catastrofei.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.