Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia amenință Europa: 'UE nu ar trebui să uite...'

ue turcia ue

Uniunea Europeană nu trebuie să uite că Turcia are mereu alternative, a declarat sâmbătă premierul turc Binali Yildirim, referitor la eforturile ţării sale de a adera la forul comunitar european, transmite Reuters. 

''Turcia face eforturi de peste jumătate de secol pentru a adera la UE şi a făcut mai mult decât ar fi trebuit. Acum decizia este a Uniunii Europene'', a spus Yildirim într-o conferinţă a formaţiunii sale politice, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). 

''Turcia are mereu alternative, iar UE nu ar trebui să uite acest lucru'', a adăugat şeful executivului turc. 

UE şi Ankara au încheiat pe 20 martie un acord privind retrimiterea pe teritoriul turc a imigranţilor ilegali plecaţi din Turcia şi ajunşi în Europa. Acordul a redus masiv afluxul de migranţi spre Europa via Turcia. 

Criticat de numeroase organizaţii neguvernamentale, printre care Amnesty International, acest acord prevede retrimiterea în Turcia, în anumite condiţii, a unor migranţi şi refugiaţi sosiţi în Grecia după 20 martie. În schimbul fiecărui imigrant ilegal sirian retrimis în Turcia, un refugiat sirian trebuie să fie relocat în Europa. 

Ankara a ameninţat constant că va rupe acordul cu UE dacă dosarul privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii turci care vor să călătorească în spaţiul Schengen nu va avansa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.